Na svojich premožiteľov Buchinger len tak nezabudne: Týchto dvoch už ani nechcem vidieť!

NETKY.SK • 14 Máj 2024, 11:30 • 2 min
Na svojich premožiteľov Buchinger len tak nezabudne: Týchto dvoch už ani nechcem vidieť!

Slovenskú organizáciu PML čaká 24. mája jubilejné desiate podujatie, ktoré prinesie nabitú zápasovú kartu pod pravidlami thajského boxu i MMA. Azda najväčšou hviezdou bude v Nitre legendárny bojovník Ivan Buchinger (41-9). Bývalý dvojnásobný šampión OKTAGONu narazí na skúseného Paula Suriana (18-2) a každému chce ukázať, že ešte stále patrí najvyššiu úroveň. Trúfne si ale v budúcnosti na odvetu proti jednému z jeho deviatich premožiteľov?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Buki“ sa na profesionálnej scéne pohybuje od júna 2008. Za necelých šestnásť rokov absolvoval rovných päťdesiat súbojov, pričom so sklonenou hlavou odchádzal z klietky iba deväťkrát. Poslednú prehru si pripísal v decembri proti talentovanému krajanovi Ronaldovi Paradeiserovi (19-8) v bitke o titul šampióna ľahkej váhy žlto-čierneho „cirkusu“.

Párkrát som sa p*sral
Napriek tejto porážke či pokročilému športovému veku 38 rokov túži rodák z Gabčíkova po návrate medzi elitu, a práve prípadná výhra na historickom turnaji PML 10 by mu k tomu mohla výrazne pomôcť. Hoci momentálne nie je jasné, čo ho následne čaká, z ďalších potenciálnych súperov, zdá sa, môžeme vylúčiť všetkých, ktorí na neho našli víťazný recept. Odplaty totiž nie sú jeho štýl.

Tí zápasníci boli naozaj dobrí. Podľa mňa ma niektorí porazili aj preto, lebo boli oveľa lepší ako ja. Samozrejme, pár prehier som si pripísal kvôli tomu, že som sa p*sral, odišla mi hlava a nevedel som robiť svoje veci,“ zamyslel sa Buchinger nad svojimi prehrami v relácii UNCUT z dielne PML.

Spomedzi deviatich premožiteľov mu však v hlave najviac utkveli dve mená, ktoré určite pozná každý správny MMA priaznivec. „Poviem pravdu, McGregora a Parnasseho už nikdy v živote nechcem ani vidieť. Títo dvaja sú číslo jeden,“ prezradil otvorene veľký sympaťák a na záver vysvetlil, prečo tomu tak je: „Conor bol špička v UFC, mal opasky v perovej i ľahkej váhe. Potom som išiel s Parnassem, tiež ma zabil. Má titul v kategórii do 66 kilogramov, do 70 kilogramov a myslím, že vyhral duel aj vo welteri. Neviem fakt, čo mám na toto povedať. Oni dvaja sú jednoducho na vrchole a ja som mal s nimi zápas.

Jubilejné desiate podujatie PML je naplánované na 24. máj 2024 a jeho dejiskom bude Mestská športová hala v Nitre. V rámci postoja i zmiešaných bojových umení sa fanúšikovia nepochybne majú na čo tešiť. Na zápasovej karte totiž okrem Buchingera a Suriana figurujá aj mená ako Úškrt, Červinský, Kuzník, Paleš či Smolková. Vstupenky sú k dispozícii v sieti predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
PML, Zdroj foto: PML
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies