Na stretnutí Trend Business Afternoon hovoria odborníci o prežití cenových šokov na trhu s agropotravinami

NETKY.SK • 3 November 2016, 15:34 • 2 min
Na stretnutí Trend Business Afternoon hovoria odborníci o prežití cenových šokov na trhu s agropotravinami

VÍGĽAŠ - O tom, ako možno prežiť cenové šoky na trhu s agropotravinárskymi produktmi a mliečnu krízu a aké sú vládne priority v tejto oblasti, hovoria dnes popoludní na stretnutí Trend Business Afternoon vo Vígľaši v okrese Detva zástupcovia ministerstva pôdohospodárstva, finančníci, obchodníci a producenti potravín.

slovakia

left justify in out

Témy jednotlivých príspevkov sa venujú napríklad tomu, kedy začne spoločná agrárna politika EÚ farmárom sanovať straty z cenových kríz, alebo či sa slovenskí farmári niekedy dožijú vyrovnaných dotácií v priestore EÚ.

 

Na stretnutí sa zúčastňuje aj ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná, ktorej príspevok bude podľa hovorcu rezortu Vladimíra Machalíka prierezom aktuálnych tém z oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva.

 

Účastníci diskusie, medzi ktorými sú aj zástupcovia Pôdohospodárskej platobnej agentúry, bánk, obchodných reťazcov, mliekarní i poľnohospodárskych družstiev, sa okrem iného dozvedia viac o budúcnosti Programu rozvoja vidieka. V rámci diskusie sa bude hovoriť aj o vzťahoch medzi obchodom a produkciou potravín i o tom, ako sa darí omladzovať slovenský agrosektor.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies