Neymar si proti Barcelone nezahrá, zranení sú aj ďalší hráči PSG

NETKY.SK • 13 Február 2021, 15:38 • 2 min
Neymar  si proti Barcelone nezahrá, zranení sú aj ďalší hráči PSG

PARÍŽ - Francúzsky futbalový šampión Paríž Saint-Germain sa musí aktuálne vyrovnávať s množstvom zranených hráčov.

slovakia

left justify in out

Tréner Mauricio Pochettino najnovšie nemôže rátať ani s brazílskym útočníkom Neymarom, ktorý sa zranil v stredajšom pohárovom súboji proti druholigovému Caenu. Brazílčan tak nebude hrať v prvom súboji osemfinále Ligy majstrov 2020/2021 proti FC Barcelona, lekári totiž odhadujú dobu jeho liečenia až na štyri týždne. Napriek tomu klub nezvažuje, že umožní svojmu elitnému futbalistov odchod do rodnej Brazílie, aby sa tam zotavoval. V PSG ešte nestanovili presný plán Neymarovej liečby.

"Snažíme nájsť čo najlepšie riešenie, aby sa zotavil a dostal do formy čo najskôr," informoval kouč Pochettino a doplnil, že Neymarov dočasný odchod z Francúzska nie je v hre. Pochettino tiež v piatok obhajoval svoje rozhodnutie nasadiť Neymara v domácom pohári namiesto toho, aby ho pred budúcotýždňovým súbojom proti FC Barcelona šetril.

 

 

"Rozpisy súťaží sú dané. Bohužiaľ, zranil sa v domácom pohári, no stať sa tak mohlo v ktoromkoľvek inom zápase, v lige alebo aj na tréningu. Je jednoducho smola, že sa to stalo v stredajšom stretnutí. Aj Neymar tlmočil svoj smútok z toho, že počas najbližších týždňov bude mimo hry," doplnil kouč PSG.

Od príchodu do Paríža mal Brazílčan viacero zdravotných problémov, nútene pauzoval kvôli zraneniam chodidla, slabín, členku či rebra. Po otázke, či za množstvom zranení brazílskeho futbalistu nemôže byť jeho životný štýl, sa Pochettino postavil na stranu svojho zverenca. "O Neymarovi môžem povedať, že je to veľký profesionál. Každý deň ukazuje svoje odhodlanie pomáhať klubu a spoluhráčom. Vediem ho 40 dní a videl som u neho len veľkú kvalitu ako človek aj ako športovca," povedal.

 



V spomenutom budúcotýždňovom zápase proti FC Barcelona možno nebude mať Pochettino k dispozícii ani krídelníka Ángela Di Maríu, zdravotné problémy má aj Marco Verratti. Dobrou správou pre PSG je, že brankár Keylor Navas sa po zranení vracia do kádra PSG.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies