Na slovenský trh vstupuje nová poisťovňa Colonnade Insurance

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 12:57 • 2 min
Na slovenský trh vstupuje nová poisťovňa Colonnade Insurance

BRATISLAVA - Od 1. mája začne na slovenskom trhu pôsobiť nová poisťovňa, ktorá je členom kanadskej spoločnosti Fairfax Financial Holdings. Poisťovňa preberá v strednej Európe aktivity QBE Group a bude pôsobiť pod názvom Colonnade Insurance. Nová značka na poistnom trhu už pôsobí v Českej republike, Maďarsku a na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli dnes v Bratislave na stretnutí s novinármi predstavitelia spoločnosti, poisťovňa na Slovensku preberá všetky záväzky spoločnosti QBE a nadviaže na jej aktivity v oblasti neživotného poistenia. V portfóliu produktov sa tak objaví poistenie priemyselných rizík, poistenie bývania či špeciálne poistenie automobilov EuroGap.

 

Podľa Petra Csakvariho, prezidenta Fairfax pre strednú a východnú Európu, majú tieto trhy pre spoločnosť vysoký potenciál na rast a rozvoj. Vstup má pre Colonnade Insurance na Slovensku strategický a dlhodobý význam.

 

Ako zdôraznila chargé d'affaires Kancelárie Veľvyslanectva Kanady v SR Kathy Bunka, vstup kanadskej spoločnosti rozšíri investičné aktivity Kanady na Slovensku. V súčasnosti investície tejto krajiny v SR predstavujú približne 800 miliónov dolárov (705,7 milióna eur) a prítomných je päť významných kanadských spoločností prevažne v oblasti automobilového priemyslu, ale aj stavebníctva a IT sektore. Dovedna zamestnávajú takmer 3000 pracovníkov.

 

Fairfax je holdingová spoločnosť, ktorá prostredníctvom dcérskych spoločností pôsobí v oblastiach neživotného poistenia a zaistenia a v riadení investícií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies