Na Slovensku zúri chrípka: Ochorelo už takmer 7-tisíc ľudí!

NETKY.SK • 22 Február 2014, 06:42 • 2 min
Na Slovensku zúri chrípka: Ochorelo už takmer 7-tisíc ľudí!

BRATISLAVA - Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili na Slovensku v tomto týždni 6680 ľudí, čo predstavuje 11,9 percenta z celkového počtu akútnych respiračných ochorení (ARO). Najviac chorých bolo v Trnavskom kraji, najmenej v Košickom. Najväčšia chorobnosť bola u detí do päť rokov.

slovakia

left justify in out

Nie každé prechladnutie či kašeľ automaticky znamená, že človek dostal chrípku. Tá prichádza náhle a sprevádzajú ju vysoké teploty, aj nad 40 stupňov. Odborníci pri prvých príznakoch radia ostať doma a liečiť sa, pričom chorý by mal zostať doma až do uzdravenia. Na samotnú chrípku neúčinkujú antibiotiká. Odporúčané sú lieky na tlmenie bolesti hlavy, svalov a zníženie teploty. Pokiaľ nevzniknú komplikácie, príznaky po troch až piatich dňoch odznejú. K úplnému uzdraveniu obvykle dôjde do dvoch až štyroch týždňov.
      

Lekári nahlásili celkovo 55.904 akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom tak došlo k poklesu chorobnosti o 0,2 percenta. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom a Nitrianskom kraji, najnižšiu v Žilinskom kraji. Najviac prípadov bolo medzi deťmi do päť rokov.
      

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies