Slovensko finančne podporí Etiópiu. Humanitárnu pomoc tam potrebujú milióny obyvateľov

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 16:58 • 2 min
Slovensko finančne podporí Etiópiu. Humanitárnu pomoc tam potrebujú milióny obyvateľov

Štátna tajomníčka rezortu diplomacie Ingrid Brocková oznámila, že rezort diplomacie poskytne Etiópii finančný príspevok vo výške 20 000 eur

slovakia

left justify in out

Na znak solidarity a spolupatričnosti s obyvateľstvom zasiahnutým vojnovým konfliktom v Tigraji rezort diplomacie finančne podporí štyri humanitárne projekty, realizované v Etiópii prostredníctvom zahraničných partnerov slovenských mimovládnych organizácií. 


„Mimoriadne ma teší, že môžem oznámiť, že rezort diplomacie poskytne Etiópii finančný príspevok vo výške 20-tisíc eur na zabezpečenie urgentných humanitárnych potrieb obetiam vojny, zníženie dopadov humanitárnej krízy a stabilizáciu regiónu Tigraj,“ priblížila Brocková.

 

Brocková uvádza, žinančné príspevky budú určené na zabezpečenie potravín, pitnej vody, hygienických potrieb , prikrývok  prístreškov, nádob na varenie ,no aj na post-traumatickej a psychologickej starostlivosti a ďalších nevyhnutných činností v prospech obetí vojenského konfliktu.

 

Konflikt v severoetiópskom regióne Tigraj predstavuje jednu z najrozsiahlejších humanitárnych kríz súčasnosti, kedy podľa Organizácie Spojených národov (OSN) akútnu humanitárnu pomoc potrebuje až 4,5 miliónov z celkovo šesť miliónov obyvateľov regiónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies