Na Slovensku zatkli štyroch údajných teroristov!

NETKY.SK • 19 November 2015, 18:16 • 2 min
Na Slovensku zatkli štyroch údajných teroristov!

BRATISLAVA – Na Slovensku bolo od piatkových (13.11.) teroristických útokov v Paríži, kedy Slovensko zaviedlo prísny bezpečnostný režim, zadržaných okolo 20 ľudí, u ktorých sa preukázali nelegálne pobyty. Na dnešnej tlačovej besede to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Robert Kaliňák prezradil, že bezpečnostné opatrenia prijaté po teroristických útokoch v Paríži priniesli prvé výsledky v podobe zadržania niekoľkých osôb. „Má to už svoje výsledky. Došlo k zadržaniu niekoľkých osôb,“ povedal Kaliňák. „Pre bezpečnosť Slovenska bol tento zákrok dôležitý,“ uviedol.

 

Vo väčšine prípadov išlo podľa neho o nelegálnych migrantov, ktorí už boli vyhostení mimo územia Slovenskej republiky. V štyroch prípadoch však podľa ministra išlo o iné okolnosti. 

 

V prvom prípade išlo o Alžírčana, ktorý pravdepodobne vykonal fingovaný sobáš s občiankou SR a žil v obci Smižany v okrese Spišská Nová Ves. V tejto súvislosti polícia preverovala aj operatívne informácie o príchode istej zásielky z Francúzska, malo ísť však o písomné doklady. Muž mal prísť na Slovensko zo západnej Európy.

 

V ďalšom prípade ide o občana Saudskej Arábie, ktorý mal síce na Slovensku legálny pobyt, ale v poslednom období sa ho snažil predlžovať podľa Kaliňáka rôznymi účelovými prostriedkami.

 

„Identifikovali sme zmeny v jeho správaní, ktoré vykazovali dopad aj na jeho psychický stav. Začal dávať dokopy, aj odskúšal určité lietajúce prostriedky väčšieho rozmeru, došlo k jeho zadržaniu,“ skonštatoval minister.

 

Polícia zadržala aj dve osoby pri odchode zo Slovenskej republiky, ktorých totožnosť zatiaľ zisťuje. „Prichádzali z Francúzska, kde použili falošné doklady, ktoré boli vedené ako odcudzené,“ uviedol Kaliňák. Podľa ministra mali pri sebe aj väčšie množstvo finančných prostriedkov.

 

Polícia žiadnej z týchto štyroch osôb doposiaľ nevzniesla obvinenie.

 

Podľa denníka Pravda, bezpečnostné sily zadržali u mužov veci, ktoré by sa dali použiť na útok. Nešpecifikovali však, či išlo o zbrane alebo výbušniny.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies