Na Slovensku sa množia podvody s vyraďovaním vozidiel z evidencie

NETKY.SK • 13 September 2018, 09:00 • 2 min
Na Slovensku sa množia podvody s vyraďovaním vozidiel z evidencie

BRATISLAVA – V posledných mesiacoch sa rapídne začali množiť podvody pri vyraďovaní vozidiel z národnej evidencie. Podvodníci nemajú žiadne zábrany a dokonca vám za staré auto ponúknu aj niekoľko stoviek, ale ak je niečo príliš pekné, aby to bola pravda, tak to väčšinou pravda nebude a vy sa môžete dostať do problémov.

slovakia

left justify in out

Ak vlastníte staré auto, ktoré už nikto v rodine nepoužíva alebo už jednoducho dosluhuje, tak ho môžete skúsiť predať či ho natrvalo vyradiť z evidencie. Predaj takýchto vozidiel však býva nepraktický, keďže niekedy zaplatíte viac za prepis a úkony s tým spojené, ako je celková hodnota auta. Netreba zabúdať ani na fakt, že za každé auto, ktoré je prihlásené v evidencii, musíte platiť povinné zákonné poistenie a každé dva roky vykonať technickú a emisnú kontrolu. To všetko stojí peniaze a ak na to zabudnete, tak riskujete nemalú pokutu.

 

imgimg

 

Zdroj: Facebook

 

Na internete, najmä na sociálnych sieťach, sa často objavujú inzeráty, ktoré sľubujú rýchle a bezplatné vyradenie vozidla z evidencie alebo vám za staré auto dokonca ponúkajú aj peniaze. Práve pri takýchto "výhodných“ ponukách zbystrite pozornosť, lebo sa môžete zapliesť s podvodníkmi.

 

Keď zavoláte na takýto inzerát, tak sa s vami osoba na druhej strane dohodne, že si prídu po vaše auto a všetko sa vybaví na mieste. Vy v dobrej viere poskytnete svoje osobné údaje, v tom lepšom prípade dostanete aj nejaký doklad o vyradení, ale to je všetko. Vaše auto skončí v zberniach druhotných surovín, predajú sa z neho použiteľné časti, alebo dokonca celé auto tak, ako ho od vás zobrali. Nehovoriac o tom, že nepotrebné či nekovové časti vozidiel končia pohodené na nelegálnych skládkach niekde za mestom.

 

img

img

Zdroj: Facebook

 

Problém nastane, keď sa vám po určitej dobe v poštovej schránke objaví pokuta za neplatnú STK, EK alebo povinné zákonné poistenie. V tej chvíli je však už neskoro a vy sa plateniu nevyhnete. Nielenže budete musieť zaplatiť pokutu, ale ešte aj vyradiť už neexistujúce vozidlo z evidencie. Bez vozidla tak môžete urobiť iba zaplatením poplatku 500€ do Environmentálneho fondu a nevyhnete sa ani zdĺhavým "papierovačkám".

 

img

img

Zdroj: Rovami

 

Ak chcete bezpečne vyradiť vozidlo z evidencie, tak musíte kontaktovať autorizovanú spoločnosť akou je AUTOVRAKOVISKO s.r.o. so sídlom v Bernolákove, ktorá má autorizáciu z Ministerstva životného prostredia. Stačí zavolať na dispečing (0902 45 77 77), kde sa dozviete, aké doklady budete potrebovať, dohodnete si termín a po vaše vozidlo príde vyškolený technik zo spoločnosti ROVAMI s.r.o., ktorá má povolenie na zber starých áut. Technik na mieste vyradí vozidlo online a vám následne príde sms notifikácia a email z elektronického systému Zväzu automobilového priemyslu SR. Zároveň vám vystaví potvrdenie o vyradení z evidencie, ktoré odovzdáte v poisťovni, kde máte vozidlo poistené.

 

Služby spoločnosti ROVAMI s.r.o. sú dostupné v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom kraji a Banskobystrickom kraji.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies