Ovplyvňovali zápasy a prišlo sa na to! Súťažný tenis si už nikdy nezahrajú

NETKY.SK • 28 Január 2021, 10:15 • 2 min
Ovplyvňovali zápasy a prišlo sa na to! Súťažný tenis si už nikdy nezahrajú

Ruské tenistky Sofija Dmitrievová a Alija Merdejevová dostali od Medzinárodnej agentúry tenisovej integrity (ITIA) doživotný dištanc za ovplyvňovanie zápasov.

slovakia

left justify in out

ITIA je od 1. januára 2021 nástupcom Jednotky tenisovej integrity (TIU) a jej cieľom je boj proti korupcii v tomto športovom odvetví.

 

Ani žiadni diváci 

Spomenuté Rusky sa previnili opakovane, v dvoch prípadoch dokonca ako členky jedného páru vo štvorhre. Súčasťou dištancu je aj zákaz navštíviť ich v pozícii diváka. Informácie priniesol ruský web Championat.com.

 

img


Merdejevovej dokázali korupciu v spomenutých dvoch deblových dueloch, u Dmitrievovej okrem uvedenej štvorhry aj v štyroch singlových stretnutiach.

 

img

 

Merdejevov bola v singlovom rebríčku WTA najvyššie na 1192. mieste a v deblovom na 939. priečke. Dmitrievová figurovala vo dvojhre najvyššie na 928. pozícii a vo štvorhre na 644. stupienku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies