Na Slovensku bude dnes takmer na celom území pršať, na východe však bude tropické teplo

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 14:37 • 2 min
Na Slovensku bude dnes takmer na celom území pršať, na východe však bude tropické teplo

BRATISLAVA - Na väčšine územia Slovenska dnes bude pršať. Meteorológovia varujú pred búrkami s krúpami, východ krajiny ešte potrápia horúčavy. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Úhrny zrážok môžu dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 60 až 85 kilometrov za hodinu. Pri búrkach môže dôjsť aj k výraznému, ale prechodnému vzostupu vodných hladín na malých tokov, stekaniu vody zo svahov či k zatopeniu pivníc a podchodov.

 

img

 

Košický a Prešovský kraj potrápia aj vysoké teploty, na niektorých miestach až 35-stupňové. SHMÚ preto vydal v tejto súvislosti výstrahu 1. a 2. stupňa.

 

img

 

Výstraha 1. stupňa pred búrkami platí i na štvrtok (14.7.) a to pre Banskobystrický, Košický, Nitriansky, Prešovský a Žilinský kraj.

 

img

 

Predpoveď počasia streda:

Polooblačno až oblačno. Miestami prehánky alebo búrky, ojedinele aj  intenzívne a s krúpami. Nočná teplota 21 až 15 st. Denná teplota 29 až 35 st, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na Spiši 23 až 29 st.  Južný, na západe postupne severozápadný vietor do 30 km/h, v nárazoch, okolo 50 km/h.

 

Štvrtok:

Oblačno až zamračené, neskôr miestami zmenšená oblačnosť. Na viacerých miestach dážď, miestami aj búrky. Zrážky aj intenzívne. Nočná teplota 20 až 14 st. Denná teplota 18 až 24 st, na východe 24 až 29 st. Severozápadný vietor do 35, v nárazoch miestami okolo 60 km/h, na východe  spočiatku južný vietor do 25 km/h.

 

Piatok:

Prevažne oblačno a miestami, najmä na severe, prehánky. Najnižšia nočná teplota 14 až 8 st. Najvyššia denná teplota 18 až 24 st. Severozápadný až severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies