Od apríla začne v Piešťanoch fungovať nový spôsob zberu separovaného odpadu

NETKY.SK • 12 Marec 2023, 18:00 • 2 min
Od apríla začne v Piešťanoch fungovať nový spôsob zberu separovaného odpadu

PIEŠŤANY - Separovaný odpad sa v Piešťanoch od nasledujúceho mesiaca bude realizovať novým spôsobom. Trojzber pre plasty, tetrapaky a kovy do jednej nádoby začne platiť súbežne s výmenou spoločnosti pre nakladanie so separovaným zberom, informoval o tom Martin Ričány z oddelenia komunikácie na piešťanskej radnici.

slovakia

left justify in out

"Trojzber už funguje vo viacerých slovenských mestách," uviedol Ričány. Poslanci na schôdzi mestského zastupiteľstva v posledný februárový deň odsúhlasili aj ďalšie kroky. Počet zberných nádob sa na stojiskách pred obytnými domami a v rodinných domoch pritom meniť nebude, zostáva aj frekvencia vývozu. Nový spôsob zberu bude podľa radnice výhodný v tom, že obyvatelia budú mať dostatočný priestor na jeho ukladanie a spôsob zberu odpadov s cieľom znižovania nákladov bude efektívnejší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies