Na Slovensko príde husľový virtuóz Rachlin

NETKY.SK • 24 November 2013, 13:34 • 2 min
Na Slovensko príde husľový virtuóz Rachlin

BRATISLAVA - Známy huslista Julian Rachlin odštartuje jedinečný projekt, vďaka ktorému budú mať mladí interpreti možnosť získať nové skúsenosti na majstrovských kurzoch renomovaných sólistov.

slovakia

left justify in out

Na Slovensko zavíta jeden z najvýznamnejších husľových virtuózov súčasnosti, Julian Rachlin. Známy huslista príde 5. decembra do Bratislavy a odštartuje jedinečný projekt, vďaka ktorému budú mať mladí interpreti možnosť získať nové skúsenosti na majstrovských kurzoch renomovaných sólistov. Majstrovské kurzy budú otvorené verejnosti. Kurzy aj koncert sa uskutočnia v Koncertnej sieni Historickej budovy Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave, agentúru SITA o tom za organizátorov informovala Eva Sérová z PR Bonus Consulting.

Prvý ročník majstrovských kurzov a koncert organizuje Komorný orchester Sinfonietta Bratislava na čele s umeleckým vedúcim, huslistom Pavlom Bogaczom ml. Cieľom kurzov je umožniť huslistom, violistom a menším komorným súborom vystúpiť na pódiu priamo pred svetoznámym, pôvodom litovským huslistom Julianom Rachlinom. V budúcnosti plánuje občianske združenie Sinfonietta Bratislava pozvať na Slovensko ďalších významných umelcov, ktorí by svoje skúsenosti priniesli našim umelcom. Na majstrovské kurzy bude priamo nadväzovať galakoncert, na ktorom sa Julian Rachlin predstaví s Daliborom Karvayom, v súčasnosti najvýznamnejším slovenským huslistom. Spája ich nielen množstvo vystúpení na prestížnych svetových pódiách, ale najmä osobnosť Borisa Kuschnira, u ktorého obaja študovali. Na kurzy sa treba vopred prihlásiť. Viac informácií možno nájsť na webstránke - https://sinfonietta.sk/.

Litovčan Julian Rachlin (1974) sa narodil v hlavnom meste Litvy, vo Vilniuse. V roku 1978 s rodičmi emigroval do Rakúska, kde neskôr študoval hru na husliach na viedenskom Konzervatóriu. Už v roku 1988 vyhral cenu Eurovízie Mladý hudobník roka a okrem iného stal sa tiež najmladším sólistom v doterajšej histórii Viedenskej filharmónie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies