Na Slovensko príde definitívne ZIMA. Bude mrznúť aj počas dňa a snežiť má niekoľko dní

NETKY.SK • 22 November 2023, 09:15 • 2 min
Na Slovensko príde definitívne ZIMA. Bude mrznúť aj počas dňa a snežiť má niekoľko dní

Všetci fanúšikovia zimného počasia sa môžu tešiť. V priebehu stredy sa črtá ochladenie, no to bude len prechodné a zasa sa oteplí. Vyzerá to však tak, že víkend bude tým zlomovým. Očakáva sa prudké ochladenie, ktoré nebude len dočasné. Odštartovať by malo pravé zimné počasie.

slovakia

left justify in out

Uplynulý víkend dorazilo na naše územie ochladenie, ktoré so sebou prinieslo aj do nížin prvé snehové vločky. Snehové vločky síce dorazili aj na západné Slovensko, no trvácnosť týchto snehových vločiek bola záležitosťou len niekoľkých desiatok minút. Tentoraz sa však črtá niečo veľké.

Do našej oblasti mieri také výrazné ochladenie, že teploty spadnú hlboko pod dlhodobý normál, bude mrznúť dokonca aj počas dňa a pridá sa aj sneženie, ktoré môže byť v niektorých regiónoch trvalé a výdatné.

Už stredajšie ráno bude na našom území mrazivé a maximálne teploty sa budú pohybovať len do +5 °C. Na severe môže aj počas dňa cez deň mrznúť. Chladný bude aj štvrtok, no vo štvrtok popoludní sa očakáva ďalšie oteplenie a v piatok zaznamenáme opäť vysoké teploty, ktoré sa budú šplhať až k +10 °C. Toto oteplenie bude len dočasné a už v sobotu, na Katarínu, čaká Európu prudké ochladenie, ktoré dokonca bude také výrazné, že môžeme hovoriť o definitívnom nástupe zimného počasia.

Bude mrznúť, a dokonca aj snežiť
K výraznej zmene začne na našom území dochádzať už v piatok. Budeme pod vplyvom rozsiahlej tlakovej níže so stredom nad Ruskom, okolo ktorej k nám od severu začne prenikať veľmi chladný vzduch, ktorý prinesie avizované zimné počasie na Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: imeteo, Foto: pixabay, imeteo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies