V sobotu večer postúpi nad naše územie od západu zvlnený studený front

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 22:33 • 2 min
V sobotu večer postúpi nad naše územie od západu zvlnený studený front

BRATISLAVA - Pred zvlneným studeným frontom, ktorý v sobotu (11. 5.) postúpi od západu do strednej Európy, bude do našej oblasti od juhozápadu prúdiť teplý vzduch.

slovakia

left justify in out

Maximá teploty budú v intervale od 16 stupňov Celzia na severe do 23 stupňov Celzia na juhu a prehánky či búrky sa vyskytnú len ojedinele, najmä na východe. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom profile na sociálnej sieti.

 

"Večer však na západ Slovenska od západu postúpi studený front, ktorý prinesie prehánky, búrky, prechodne i trvalejší dážď, zosilnenie vetra a výrazné ochladenie," uviedli meteorológovia. V priebehu niekoľkých desiatok minút by sa malo ochladiť približne o desať stupňov Celzia. Front však neprejde celým územím, dostane sa približne po stredné Slovensko.

 

"Najvýraznejší bude práve na krajnom západe Slovenska, pretože sem príde v čase, keď bude ešte pomerne teplo (18 - 20 stupňov Celzia), teda bude na ňom výrazný teplotný kontrast," tvrdia meteorológovia s tým, že ak bude postupovať ďalej na východ, tento kontrast sa postupne stratí.

 

Studený front sa bude v našej oblasti vlniť niekoľko ďalších dní a prinesie sychravé počasie, postupne aj výrazne zosilnie vietor. Na východe sa však prejaví najneskôr a budú tak výrazné rozdiely v teplote vzduchu medzi severozápadom a juhovýchodom nášho územia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona