AKTUALIZÁCIA: Pred úradom vlády sa koná protest proti očkovaniu. Pridali sa aj strany HLAS-SD a SNS

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 14:54 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Pred úradom vlády sa koná protest proti očkovaniu. Pridali sa aj strany HLAS-SD a SNS

BRATISLAVA - Tisíce demonštrantov sa zišli na „proteste proti očkovaniu a zotročovaniu Slovenska“ pred Úradom vlády SR. Protest podporili aj strany HLAS-SD a SNS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 10. júla 15:40

Lipták označil ústavný súd za „teľací súd“, ktorý zobral ľuďom ich ústavné právo na referendum o predčasných voľbách do Národnej rady SR.

 

img

 

Protest podporila aj strana Hlas - sociálna demokracia. „Hlas - sociálna demokracia je predovšetkým hlasom ľudí a ostro odmietame povinné očkovanie, delenie spoločnosti a nezmyselné opatrenia, ktoré obmedzujú pendlerov na hraniciach,“ uviedla strana v tlačovej správe.

 

 

Poslanec Národnej rady Peter Kmec uviedol, že protestné zhromaždenia musia mať občiansky charakter a žiadna strana by ich nemala zneužívať na vlastnú aktívnu politickú propagandu. „Žiaľ, kotlebovci nepochopili, že touto straníckou sebaprezentáciou, škodia charakteru protestov, ktorý musí zostať v apolitickej polohe, pretože môže odrádzať ľudí, ktorí majú ostré výhrady voči vláde, ale zároveň odmietajú ideológiu kotlebovcov,“ povedal Kmec.

 

img

 

"Tak, ako som sľúbil, zúčastnil som sa s členmi SNS na dnešnom proteste. Som rád, že som stretol ľudí, ktorí vyjadrujú nespokojnosť s touto vládou a súčasne mi dali nádej, že dokážeme spolu obnoviť naše krásne Slovensko," napísal Andrej Danko na sociálnej sieti.

 

img

 

Pôvodná správa 10. júla 15:00

Protestujúci zväčša držia vlajky priaznivcov strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Rečníci na pódiu vyjadrili pochybnosti o tom, že COVID-19 je nebezpečnejší ako iné vírusové ochorenia. Na proteste zaznievajú vulgarizmy na adresu súčasnej vlády.

 

img

Medzi rečníkmi vystúpil aj lekár Ľubomír Lipták, známy aj vystavovaním práceneschopnosti pre odsúdené Pavla Ruska a v minulosti sa verejne priznal aj k braniu úplatkov. Lipták počas prejavu nazval vládu a prezidentku Zuzanu Čaputovú „americkým dobytkom s teľacím mozgom“.

 

img

 

Taktiež uviedol, že vakcíny proti COVID-19 majú vysokú úmrtnosť a na každý milión zaočkovaných zomrie 77 ľudí. Štátny ústav pre kontrolu liečiv označil za „klamárov“, ktorí neuvádzajú skutočné počty obetí očkovania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies