Na silvestrovské oslavy v Bratislave dohliadnu policajti

NETKY.SK • 30 December 2016, 11:22 • 2 min
Na silvestrovské oslavy v Bratislave dohliadnu policajti

BRATISLAVA - V súvislosti s príchodom osláv Silvestra a príchodu nového roku 2017 v centrálnej časti bratislavského Starého mesta prijme polícia viaceré bezpečnostné opatrenia.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, v službe budú policajti rôznych zložiek, napríklad poriadkovej, dopravnej, ako aj kriminálnej polície. "Najvyššia koncentrácia ľudí sa očakáva v historickej časti mesta, konkrétne na Michalskej a Ventúrskej ulici, na Hlavnom námestí, Hviezdoslavovom námestí, ako aj na nábreží Dunaja zo strany Starého Mesta. Polícia sa s ohľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu pripravila a rovnako v porovnaní s uplynulým rokom sprísni prijaté bezpečnostné opatrenia," uviedol Szeiff. Krátko pred polnočným ohňostrojom bude podľa neho pre dopravu úplne neprejazdné Vajanského nábrežie. "Hliadky dopravnej polície nebudú ani v tento deň tolerovať jazdu vodičov pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok," upozornil.


Pri vstupe do historického centra budú usporiadatelia osláv vykonávať preventívne kontroly osôb. "Vstup nebude umožnený osobám zjavne pod vplyvom alkoholu či iných omamných a psychotropných látok. Cieľom preventívnych kontrol bude zabrániť tomu, aby návštevníci neprinášali sklenené fľaše, rôzne tyče a zábavnú pyrotechniku, ktorou by mohli ohroziť ostatných oslavujúcich v uliciach mesta," povedal Szeiff. Polícia občanom zároveň odporúča, aby sa mali na pozore pred vreckovými zlodejmi, nedávali si peňaženku a cenné predmety na miesta, odkiaľ je ich možné ľahko odcudziť. "Tých, ktorí budú používať pyrotechniku, vyzývame k zvýšenej opatrnosti. Majitelia motorových vozidiel by mali byť zvlášť opatrní pri parkovaní a neparkovať na miestach, kde sa pyrotechnika obvykle používa," dodal Szeiff.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies