Kollár vyzval na ochranu hraničných priechodov s Maďarskom

NETKY.SK • 20 September 2023, 10:40 • 2 min
Kollár vyzval na ochranu hraničných priechodov s Maďarskom

Premiér Ľudovít Ódor ako poverený minister vnútra by mal dať Policajnému zboru pokyn na zabezpečenie ochrany hraničných priechodov na hranici s Maďarskom. Vyzval ho na to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Poslanci Sme rodina chceli, aby sa v stredu otvorila mimoriadna schôdza k nelegálnej migrácii. V parlamente sa neprezentoval dostatok poslancov. Kollár bol presvedčený, že sa podarí schôdzu otvoriť a vytvoriť tlak na vládu.

slovakia

left justify in out

Kollár chápe, že v polícii je podstav z hľadiska personálu. Situáciu by mal riešiť policajný prezident Štefan Hamran, ktorý podľa neho v tomto "fatálne zlyhal". Polícia by mala podľa neho chrániť priechody či mosty. "Stačí, keď sa rozhodne premiér ako minister vnútra a dá pokyn policajnému prezidentovi, aby sa konečne rozhýbali a začali konečne strážiť hranice," skonštatoval Kollár v parlamente.

Politici podľa neho budú do poslednej chvíle politikárčiť namiesto toho, aby chránili záujem občanov. V južných okresoch majú podľa Kollára ľudia strach. Bol by rád, ak by sa už neiniciovala žiadna schôdza NR SR. "Už je to len vytĺkanie politického kapitálu," myslí si.

Mimoriadnu schôdzu k obnoveniu kontrol na hranici s Maďarskom inicioval Smer-SD. V rokovacej sále sa neprezentoval dostatok poslancov, parlament o téme nerokoval. Smer-SD chcel, aby parlament uznesením požiadal vládu o zavedenie kontrol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TS Sme rodina, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies