Na ruskom Ďalekom východe zatkli dvoch predpokladaných členov IS

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 15:6 • 2 min
Na ruskom Ďalekom východe zatkli dvoch predpokladaných členov IS

MOSKVA - Dvojicu predpokladaných členov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) zatkli na ruskom Ďalekom východe pre podozrenie, že sa chystajú spáchať útok. Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) o tom dnes informovala prostredníctvom vyhlásenia zverejneného na internete, píše agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jeden z mužov zatknutých na ostrove Sachalin je Rus, ďalší je občanom nešpecifikovaného stredoázijského štátu.

Pri prehliadke ich príbytkov v oblastnom hlavnom meste Južno-Sachalinsk sa našlo výbušné zariadenie obsahujúce šrapnely, ako aj propagandistické materiály Islamského štátu a iná extrémistická literatúra. V mobilných telefónoch týchto osôb boli uložené schémy slúžiace na výrobu bomby, dodala FSB.

Začiatkom apríla otriasol Petrohradom bombový útok v metre, ktorý si vyžiadal 15 mŕtvych vrátane predpokladaného samovražedného útočníka a vyše 50-tich zranených. Vyšetrovatelia identifikovali ako páchateľa útoku Akbaržona Džalilova, 22-ročného ruského občana uzbeckého pôvodu, narodeného v Kirgizsku. Ruské orgány zatkli v súvislosti s týmto prípadom viacero osôb stredoázijského etnického pôvodu.

K výbuchu v Petrohrade sa prihlásila v uplynulých dňoch málo známa skupina Prápor imáma Šamiľa. Vyhlásila, že útočník konal na rozkaz vodcu teroristickej siete al-Káida Ajmana Zawáhirího.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona