Na priechode Užhorod – Vyšné Nemecké sa opäť tvoria kolóny, čaká sa približne 240 minút

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 17:04 • 2 min
Na priechode Užhorod – Vyšné Nemecké sa opäť tvoria kolóny, čaká sa približne 240 minút

BRATISLAVA - Na cestnom hraničnom priechode Užhorod – Vyšné Nemecké nákladiaky čakajú približne 240 minút, tento stav sa však môže meniť a vodiči si možno počkajú ešte dlhšie.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je, že končí platnosť kvartálnych prepravných povolení a teda mimoriadne narástol počet kamiónov, ktoré si po vyčerpaní limitu prepravných povolení na kalendárny štvrťrok napríklad v Maďarsku volia vstup do EÚ práve cez Slovensko. Chcú tak usporiť na prepravných nákladoch. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Aktuálne nákladné vozidlá na vstupe čakajú približne 240 minút, tento stav sa však môže meniť a čakacie doby ešte viac zvýšiť. Podľa informácií z ukrajinskej strany hraničného priechodu sa rady čakajúcich kamiónov tvoria už od obchádzkového okruhu.

 

„Finančná správa s cieľom podporiť a uľahčiť obchod podľa platných medzinárodných dohovorov prijala všetky potrebné organizačné a personálne opatrenia k eliminácii nepriaznivého stavu, na počet vozidiel, ktoré sa rozhodnú pre prestup hranice týmto hraničným priechodom však nemá priamy vplyv. Na hraničnom priechode je už zvýšený počet službukonajúcich colníkov a nasadený tiež mobilný inšpekčný skenovací systém, ktorý bežne zabezpečuje kontroly vozidiel v iných územných obvodoch v rámci Slovenska a v týchto dňoch vypomáha na hranici,“ informovala Baloghová s tým, že situáciu priebežne sledujú a vodičov budú informovať prostredníctvom webovej stránky www.financnasprava.sk.  
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies