Na prácu s bezdomovcami Bratislava vyčlenila 70-tisíc eur

NETKY.SK • 31 Január 2016, 10:46 • 2 min
Na prácu s bezdomovcami Bratislava vyčlenila 70-tisíc eur

BRATISLAVA - Hlavné mesto Bratislava v tomto roku na prácu s ľuďmi bez domova vyčlenilo 70 000 eur. Príspevkom radnica podporí integrované programy, ktorých cieľom je získať pracovné návyky a zručnosti u ľudí bez domova, ich postupná socializácia a integrácia do spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Svoje projekty môžu žiadatelia posielať bratislavskému magistrátu do 29. februára. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.


O príspevok na prácu s bezdomovcami môžu na magistráte požiadať neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie či registrované cirkvi alebo náboženské spoločnosti. Žiadosti o finančný príspevok treba posielať do konca februára na adresu hlavného mesta. K žiadosti treba pripojiť aj rozpočet projektu s komentárom a ďalšie povinné prílohy. Ich zoznam spolu so vzorom žiadosti je zverejnený na internetovej stránke hlavného mesta www.bratislava.sk v sekcii Život v metropole (https://www.bratislava.sk/mesto-vyclenilo-na-projekty-zamerane-na-pracu-s-ludmi-bez-domova-70-000-eur/d-11050175/p1=11049948).

 

Žiadosti posúdi päťčlenná výberová komisia zriadená primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom. Úspešní žiadatelia budú zverejnení na stránke hlavného mesta najneskôr do 25. marca 2016. Organizácie, ktoré dostanú príspevok, musia svoj projekt uskutočniť do konca tohto roka.


Finančnú pomoc na prácu s bezdomovcami poskytlo hlavné mesto už aj vlani. Minulý rok radnica rozdelila 50 000 eur medzi sedem organizácií pracujúcich s ľuďmi bez domova. „Budem rád, keď nám aj tento rok prídu kvalitné projekty, vďaka ktorým sa budú môcť ľudia bez domova začleniť do spoločnosti a začnú sa zapájať do pracovného života. Jedine tak môžeme hovoriť o efektívnej pomoci,“ dodal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies