Rio zastavuje očkovaciu kampaň, v krajine došli vakcíny!

NETKY.SK • 17 Február 2021, 22:35 • 2 min
Rio zastavuje očkovaciu kampaň, v krajine došli vakcíny!

RIO DE JANEIRO - V brazílskom Riu na týždeň pozastavili vakcinačnú kampaň proti koronavírusu. Zdravotníckym pracovníkom došli zásoby očkovacích látok a požadujú preto pomoc od brazílskej federálnej vlády.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia mesta uviedli, že budú naďalej podávať druhé dávky tým, ktorých už predtým zaočkovali prvou dávkou. Pozastavili však prijímanie nových záujemcov o zaočkovanie. Podobnú stratégiu museli zvoliť aj v mestách Salvador a Cuiabá.

 

img

 

Podľa starostu Ria Eduarda Paesa nové vakcíny neprídu skôr ako na budúci týždeň. Dosiaľ podľa jeho slov v meste zaočkovali takmer 250-tisíc ľudí.

 

Problém s dodávkou vakcín  
Niektoré samosprávy obvinili z meškania vakcín administratívu prezidenta Jaira Bolsonara. Ten mesiace spochybňoval účinnosť čínskej vakcíny CoronaVac vyrobenej spoločnosťou Sinovac a celú očkovaciu kampaň postavil na objednávke 100 miliónov dávok vakcíny AstraZeneca.

 

 

img

 

Z nej však zatiaľ prišli iba dva milióny a federálna vláda sa napokon rozhodla spoľahnúť na spomenutú vakcínu CoronaVac.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies