Dezinfekčný robot uspel v prvom teste v boji s koronavírusom

NETKY.SK • 26 August 2020, 16:59 • 2 min
Dezinfekčný robot uspel v prvom teste v boji s koronavírusom

SINGAPUR - Firma OTSAW zostrojila prvého dezinfekčného robota na svete na ľudský koronavírus, ktorý bol úspešne otestovaný v laboratóriu a využíva patentovanú technológiu O-RX s UV lampou typu C (UV-C LED).

slovakia

left justify in out

Účinnosť tohto robota bola otestovaná v laboratóriu na vzorkách s vysokou koncentráciou ľudského koronavírusu, ktoré boli do laboratórií dopravené zo Spojených štátov amerických. Výsledky testov boli práve zverejnené.

 

99,9% účinný

Na základe výsledkov testov, ktoré organizácia A*STAR dokončila 21. augusta, sa dokázala 99,9%-ná účinnosť dezinfekcie do 5 minút, pričom robot OTSAW O-RX pracoval na vzdialenosť až 2,5 m. Vďaka týmto výsledkom prekonala dezinfekčná účinnosť robota OTSAW O-RX konkurenčné dezinfekčný roboty, ktoré ešte neboli laboratórne testované.

 

Na celom projekte OTSAW O-RX sa od konceptu, dizajnu, vývoja a výroby podieľal náš tím v Singapure. Výdrž batérie je päť hodín a vďaka LED lampám je tento dezinfekčný robot tiež ekologicky šetrný a dokáže za hodinu vydezinfikovať priestor o výmere až 371,8 metrov štvorcových.

 

 

Spoločnosť OTSAW je jednotkou v oblasti dezinfekčných technológií. Roboti musia byť schopní pracovať a fungovať predvídateľným spôsobom. Preto je nutné pri nákupe dezinfekčných robotov vyžiadať si výsledky laboratórnych skúšok. Vďaka laboratórnym výsledkom, ktoré potvrdzujú účinnosť našich technológií, tak zákazníci získavajú istotu, že dostanú zariadenie, ktoré svetu v týchto ťažkých časoch pomôže.

 

Robot pripravený na aktuálnu situáciu

Získať vzorky živých vírusov bolo praktickým a náročným rozhodnutím, pretože vzorky sa uprednostňovali na vývoj vakcín. V spoločnosti OTSAW existuje firemný étos, že vedecky založené testovanie je jediný spôsob, ako zabezpečiť účinnosť proti koronavírusu pre dezinfekčný robot OTSAW O-RX.

 

 

Generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti OTSAW Ling Ting Ming povedal: "Svet prešiel drastickými zmenami a na zmeny, ktoré čakajú, je pripravený spoločensky a ekonomicky. OTSAW a O-RX sú teraz súčasťou tohto nového sveta, keď sa reštartujeme a zameriavame sa na zjednotenie ľudstva a porazenie tohto vírusu."

 

Spoločnosť OTSAW je globálny priekopník v oblasti pokročilých robotických technológií a umelej inteligencie novej generácie pre aplikácie v oblasti zdravotnej starostlivosti, zabezpečenia a mobility, ktoré zvyšujú bezpečnosť, obchodné procesy a každodenný život. Ďalšie informácie nájdete na adrese https://www.otsaw.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies