Na ostrove Brač horí, evakuovali vyše 200 ľudí

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 15:27 • 2 min
Na ostrove Brač horí, evakuovali vyše 200 ľudí

Na ostrove Brač horí, evakuovali vyše 200 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Chorvátske úrady vo štvrtok neskoro večer evakuovali vyše 200 ľudí z oblasti Blače na juhozápade ostrova Brač, kde píniové lesy zachvátil požiar.
      Štátna záchranná služba uviedla, že s ohňom bojovali celú noc desiatky požiarnikov, zasiahol už vyše 930 hektárov lesných porastov a poľnohospodárskej pôdy.
      Na pomoc privolali aj požiarne jednotky zo Splitu, Zadaru, Makarskej, Selca, Omiše, Trogiru, Supetaru a Bolu, dnes sa k nim pripojilo tiež 25 hasičov z Dubrovníka a Ploče. Hasiť pomáhal vrtuľník a z mora hasičská loď Florian a remorkér Brodospasa. Situácia však bola neprehľadná a oheň sa rozširoval, uviedol veliteľ zásahu.
      Chorvátska televízia oznámila, že oblaky dymu nad ostrovom Brač vidno z pobrežia, z prístavu Split. Turistov a obyvateľov ohrozenej oblasti evakuovali do iných častí ostrova. Ako prvú evakuovali dedinu Bobovišča.
      Chorvátsko, rovnako ako zvyšok Balkánu a väčšina strednej a východnej Európy, čelí vlne horúčav s dennými teplotami dosahujúcimi v niektorých oblastiach až 45 stupňov Celzia.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies