Na Oravský hrad prišli rytieri, hudobníci a tanečníčky. Uskutočnilo sa tam podujatie V znamení draka

NETKY.SK • 16 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Na Oravský hrad prišli rytieri, hudobníci a tanečníčky. Uskutočnilo sa tam podujatie V znamení draka

ORAVSKÝ PODZÁMOK - Tretí prázdninový víkend na Oravskom hrade patril rytierom. V nedeľu popoludní si pre návštevníkov pripravili podujatie V znamení draka.

slovakia

left justify in out

Hostiteľom bol rytier Ctibor zo Ctiboríc, člen Dračieho rádu, ktorý je spojený s históriou Oravského hradu. Informovalo o tom správcovské Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava.

"Okrem programu na nádvorí, v ktorom sa predstavia rytieri, hudobníci i tanečníčky, sa návštevníci môžu tešiť aj na aktivity pre deti s názvom Staň sa rytierom Dračieho rádu. Ak sa záujemcom o titul podarí úspešne zložiť štyri skúšky, budú pasovaní za rytierov a získajú odznak rádu Draka," uviedli z múzea. 

Oravský hrad je jednou z najnavštevovanejších turistických atrakcií severného Slovenska. Začali ho budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal v roku 1611.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Planet Slovakia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies