Na Open'er v Poľsku prídu The Last Shadow Puppets a LCD Soundsystem

NETKY.SK • 28 Január 2016, 11:21 • 2 min
Na Open'er v Poľsku prídu The Last Shadow Puppets a LCD Soundsystem

GDYNA - Na poľský festival Open'er prídu aj anglická kapela The Last Shadow Puppets a americká formácia LCD Soundsystem.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa bude konať od 29. júna do 2. júla v poľskom meste Gdynia. Prvá spomínaná skupina sa predstaví v úvodný deň, pričom zástupcovia newyorskej scény zahrajú 1. júla. Účasť na festivale už skôr potvrdili Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Florence and the Machine, Tame Impala, Wiz Khalifa, Sigur Rós, Bastille, Beirut, The 1975, Chvrches, Caribou, Foals, Vince Staples, At the Drive-In a Dawid Podsiadlo.


Kapela The Last Shadow Puppets vznikla v roku 2007. Tvoria ju líder formácie Arctic Monkeys Alex Turner a Miles Kane, známy z už nefungujúcej skupiny The Rascals. V apríli 2008 vydali debutový album The Age of the Understatement, ktorý dobyl UK Chart. Z nahrávky pochádzajú single ako The Age of the Understatement, Standing Next to Me a My Mistakes Were Made for You. Štúdiovku nominovali na prestížnu Mercury Prize. Kapela má na konte po jednej MOJO Award, Q Award a NME Award. Muzikanti plánujú 1. apríla vydať druhý album Everything You've Come To Expect.

 


Projekt LCD Soundsystem vytvoril v roku 2001 James Murphy. Na konte majú tri štúdiové nahrávky - LCD Soundsystem (2005), Sound of Silver (2007) a This Is Happening (2010). Formácia, ktorá získala tri nominácie na Grammy, v roku 2011 oznámila koniec činnosti. Vlani v decembri zverejnila skladbu Christmas Will Break Your Heart. Tento rok plánujú vydať nový album.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies