Na niektorých cestách Žilinského kraja sa nachádza kašovitý sneh

NETKY.SK • 26 Február 2015, 11:08 • 2 min
Na niektorých cestách Žilinského kraja sa nachádza kašovitý sneh

ŽILINA – Povrch niektorých vyššie položených ciest a horských priechodov na severozápadnom Slovensku pokrýval dnes predpoludním podľa aktuálnych informácií Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja kašovitý alebo utlačený sneh.

slovakia

left justify in out

Všetky vozovky sú napriek tomu prejazdné. Najvýraznejšia vrstva utlačeného snehu, miestami od 5 až do 10 cm, sa nachádza na hornej Orave v okolí Trstenej v smere na Suchú Horu. Nevyhnutné použitie zimných pneumatík si vyžadoval aj stav viacerých vozoviek v okrese Námestovo, napríklad medzi Hruštínom a Oravskou Polhorou.

 

Menšia vrstva utlačeného snehu sa vyskytuje na niektorých úsekoch ciest v okrese Liptovský Mikuláš, najmä medzi Liptovským Hrádkom a Podbanským. Kašovitý sneh do 1 cm je miestami i na kysuckých cestách, v Makove či Svrčinovci. Ostatné cestné komunikácie v Žilinskom kraji majú prevažne mokrý povrch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies