Na Nežnej revolúcii mali veľký podiel mladí študenti

NETKY.SK • 15 November 2019, 16:48 • 2 min
Na Nežnej revolúcii mali veľký podiel mladí študenti

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko vyjadril úprimnú sústrasť všetkým rodinám a blízkym pozostalých, ktorých životy predčasne ukončili tragické udalosti v stredu tento týždeň. Národná rada SR zároveň na vyjadrenie štátneho smútku stiahla vlajky na pol žrde.

slovakia

left justify in out

Kancelária parlamentu však zároveň reflektuje aj spomienku na dejinné udalosti, ktoré sa udiali pred tridsiatimi rokmi. Lavínu udalosti, ktoré sa podpísali na Nežnej revolúcii a znamenali významný míľnik v našich dejinách, si Národná rada SR pripomenula aj výstavou "Kľúčmi k slobode".

 

img

 

"Dnes je ťažký a mimoriadne náročný deň. Máme štátny smútok kvôli tragédii, ktorá sa stala v stredu a navždy zapíše do slovenskej histórie ako čierny deň. Som rád, že v tichosti a v pokore sme otvorili dvere parlamentu všetkým, ktorí chcú nahliadnuť do priestorov národnej rady a pozrieť si autentické exponáty na výstave, ktoré sú zapožičané priamo od účastníkov revolučných dní," priblížil predseda NR SR Andrej Danko.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Danko (@andrej_danko_official),

 

17. november 1989 považuje za jeden z najväčších momentov našich novodobých dejín, ktorý sa podpísal na páde komunistického režimu. "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí majú podiel na Nežnej revolúcii. Pamätám si obdobie štrajkov a demonštrácii. S napätím sme vtedy sledovali všetky správy, prenosy, dodnes nám v hlave znejú revolučné piesne, ktorých texty majú aj dnes veľkú výpovednú hodnotu," zdôraznil šéf parlamentu.

 

img

 

V rámci Dňa študentstva zároveň K NR SR po prvýkrát zorganizovala mimoriadne prehliadky pre žiakov a študentov. Viac ako 600 mladých ľudí tak malo počas dňa možnosť si prejsť a pozrieť priestory, ktoré sú inak verejnosti neprístupné. Umožnilo sa im nahliadnuť do miestnosti Ústavnoprávneho výboru NR SR a takisto aj do rokovacej sály. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies