REPORTÁŽ V lete ti poviem, ako sa mám – reedícia filmovej knihy Evity Twardzik

NETKY.SK • 27 November 2021, 16:0 • 2 min
REPORTÁŽ V lete ti poviem, ako sa mám – reedícia filmovej knihy Evity Twardzik

V Bratislavskom kníhkupectve na Poštovej ulici sa uskutočnil krst reedície štrnástej knihy úspešnej autorky Evity Twardzik s názvom V lete ti poviem, ako sa mám.

slovakia

left justify in out

 

Prvý náklad z roku 2018 sa vypredal, preto sa pri príležitosti nakrútenia filmu rozhodlo vydavateľstvo priniesť na trh reedíciu. Po úspechoch kinohitov Všetko alebo nič a Príliš osobná známosť sa v poradí už tretia kniha od autorky Evity Twardzik s názvom V lete ti poviem, ako sa mám, dočkala filmového spracovania. Pri príležitosti uvedenia snímky do kín, ktorá je plánovaná na Valentína 2022, sa krstila aj reedícia knihy s rovnomenným názvom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Od smrti legendárneho Freddieho Mercuryho uplynulo 30 rokov, hudobné pecky od Queen však nikdy nezostarnú

 

Kniha i film V lete ti poviem, ako sa mám, ktorý vznikal pod producentskou taktovkou spoločnosti Nunez NFE, mapuje životy partie štyridsiatnikov, ktorí sa kamarátia od strednej školy a dodnes sa stretávajú už spolu so svojimi rodinami, partnermi, deťmi, bývalými partnermi ale o tom už samotná autorka Evita.

 

 

 

Evita je povestná tým, že pozoruje život okolo seba, ale nebojí sa v dielach použiť ani autobiografické prvky. Nakoľko ju vnímame ako moderátorku v rádiu, šéfredaktorku časopisu, popri tom píše knihy a vychováva deti, nedalo nespýtať sa, kde berie na písanie čas. Veď dnešné mamičky majú k dispozícii rovnako 24 hodín, umývačky riadu, plienky namiesto prania a vyvárania hádžu do smetiakov a ešte sa sťažujú na nedostatok času. Evita, útla žienka,  popritom stíha kvantum práce. Ako je to možné?

 

„Ono to vyzerá, že je toho veľa, ale pri správnom načasovaní to funguje,“ prezrádza úspešná autorka, ktorá sa sama zúčastňuje aj na nakrúcaní filmov podľa jej kníh a dodáva: „Nikdy nerobím viac vecí naraz, buď som v rádiu, alebo píšem, alebo pripravujem časopis, ktorý je mesačník, takže času je dosť.“  

A koľko percent je v knihe a vo filme autobiografických?

 

 

 

Knižný titul do života uviedli herci, ktorí predstavujú hlavných hrdinov na filmovom plátne – Dominika Morávková, Petra VajdováMarián Miezga, ktorý je údajne nepísaným organizátorom flámov vo svojom materskom divadle Astorka, ale jeho postava má od podobných činností poriadne ďaleko. Ako nám ju priblížil? 

 

 

 

Zaujímalo nás, či na účasť vo filme kývol hneď  po prečítaní scenára, či bol pre neho naozaj natoľko zaujímavý, a jeho odpoveď je celkom prekvapivá.

 

 

 

 Na krste sme sa dozvedeli aj to, že Dominika Morávková počas nakrúcania kojila a vo filme si zahrá aj jej syn, dokonca scéna sa tam objaví. Na rozdiel od inej, ktorú nakrúcali sedem hodín a do konečnej podoby filmu sa nedostala. Dominiku môžu televízni diváci poznať napríklad zo seriálov Dr. Dokonalý, Divoké kone, Ochrancovia, Aféry, Delukse, ale samozrejme aj z filmov. Čo nám však prezradila o svojej postave v filme V lete ti poviem, ako sa mám a prečo ju vôbec prijala? 

 

 

 

Spomenuli sme, že Dominikina pasáž, ktorú nakrúcala celé hodiny sa do filmu nedostala,  čo prežíva v čase, kým sa film dokončí a kým ho potom uvidí vo finálnej verzii?

  

 

 

Petra Vajdová, ktorá si vo filme zahrala tiež a krstu sa zúčastnila, však rozhovory neposkytovala, nakoľko bola chorá.

A na záver ešte anotácia knihy, ktorá sa na Valentína 2022 objaví premiérovo na filmovom plátne pod názvom V lete ti poviem, ako sa mám: Každý z nás tvorí pred svojím okolím vlastný obraz o svojom živote, každý sa prezentuje tak, ako chce byť vnímaný. Pred svetom, pred najbližšou rodinou a často aj pred samým sebou.Všetci máme svoje tajomstvá. Tie, ktoré nás robia slabšími, zraniteľnejšími, nedokonalými.“

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona