Na najmenej 30 stúpol počet obetí silného tornáda v štáte Missouri

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:24 • 2 min
Na najmenej 30 stúpol počet obetí silného tornáda v štáte Missouri

Na najmenej 30 stúpol počet obetí silného tornáda v štáte Missouri

slovakia

left justify in out

img

Silné tornádo, ktoré sa v nedeľu prehnalo americkým štátom Missouri, si vyžiadalo už najmenej 30 obetí v meste Joplin a jedného mŕtveho v susednom štáte Minnesota.
      Tornádo spôsobilo i rozsiahle materiálne škody v mnohých oblastiach štátu Missouri na americkom stredozápade. V častiach postihnutého regiónu tiež zaznamenali výpadky prúdu a prerušenie telefonickej siete.
      V najviac postihnutom meste Joplin, kde žije približne 50.000 obyvateľov, padlo za obeť viacero domov a výrazne poškodená zostala i miestna nemocnica. Ako pre agentúru Reuters uviedol miestny koroner, počet obetí určite stúpne. Najpesimistickejšie odhady hovoria až o vyše 100 mŕtvych. Záchranné práce stále pokračujú, pričom len pri ostatnom pokuse nájsť v zrútenom dome niekoho nažive, našli 11 mŕtvych. Presný počet zranených doposiaľ nie je známy.
      Úrady zriadili provizórnu márnicu v univerzite Missouri Southern State, ktorá sídli v Jopline. Presný počet zranených doposiaľ nie je známy.
      Guvernér štátu Missouri Jay Nixon vyhlásil výnimočný stav a požiadal armádu o pomoc pri odstraňovaní následkov prírodnej katastrofy.
      Veterné smršte, ktoré od začiatku jari zasiahli sedem štátov USA, si vyžiadali už vyše 330 obetí. Najviac, 238 mŕtvych, zaznamenali v dôsledku tornáda z 27. apríla v štáte Alabama.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies