Na nábreží Dunaja pribudne nová dominanta

NETKY.SK • 13 December 2018, 16:24 • 2 min
Na nábreží Dunaja pribudne nová dominanta

BRATISLAVA - J&T Real Estate má v týchto dňoch dôvod na radosť. Spoločnosť získala stavebné povolenie na dobudovanie projektu Eurovea II, ktorého súčasťou má byť skoro 170 metrov vysoký mrakodrap.

slovakia

left justify in out

Viac ako 50 poschodí a tisícky metrov štvorcových pre podnikateľské priestory. Aj takto sa dájú charakterizovať črty pvého mrakodrapu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta koncom roku 2022.  Projekt rozšíri dokonca aj obchodné centrum o viac ako 80 tisíc švorcových metrov. Vyplýva to zo schváleného územného plánu investora.

 

img

 

Nábrežie Dunaja by sa teda mohlo pýšiť novou dominantou. Bratislava po dokončení stavebných prác predbehne susedné Maďarsko aj Česko, kde by ste takéto výškové budovy hľadali márne. Zato Viedeň ich má celkom tri a Poliaci vo svojom hlavnom meste dokonca až sedem. Stavba mrakodrapov podlieha prísnym kritériám a preto sa takéto výškové budovy nemôžu začať stavať kdekoľvek. Veľa závisí od dostupnosti terénu, materiálu či dostupnej techniky pri samotnej výstavbe

 

img

 

Spoločnosť J&T Real Estate ale všetky tieto kritéria spĺňa. Môžme sa preto začať tešiť na stavbu, ktorá sa stane ďalším charakteristickým bodom nielen pre Bratislavu, ale pre celú krajinu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies