Na Myjave sa pasujú so zvýšeným výskytom nelegálnych skládok

NETKY.SK • 22 August 2023, 10:43 • 2 min
Na Myjave sa pasujú so zvýšeným výskytom nelegálnych skládok

Myjava-V meste Trenčianskeho kraja sa trápia s čiernymi skládkami, pravidlá separovania odpadu niektorí obyvatelia ignorujú

slovakia

left justify in out

Hodiť odpadky do koša by už v dnešnej modernej a vyspelej dobe malo byť samozrejmé. Nie každý obyvateľ mesta či dediny to však vidí týmito očami. Niektorí ľudia stále nechápu, že vyhodením odpadu do voľnej prírody škodia životnému prostrediu a tým aj sami sebe. Samosprávy po celom Slovensku trápia neprispôsobiví občania, ktorý vytvárajú čierne skládky alebo ignorujú separovaný odpad. S týmto problémom bojujú aj na Myjave. 

 

 

Mesto Myjava zaregistrovalo v poslednom období zvýšený výskyt nelegálnych skládok na svojom území. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin. Tie nielen špatia okolie, ale môžu byť aj hrozbou pre životné prostredie. "Ide najmä o vykladanie orezov drevín na verejné priestranstvá mimo vyhlásených termínov zberu, ktorý mesto realizuje dvakrát do roka. Ale vyskytujú sa aj vrecia s komunálnym či dokonca stavebným odpadom odhodené v kríkoch, priekopách pri ceste alebo v nesprávnych odpadových nádobách," uviedol Hrin.

Mesto muselo v dôsledku nerešpektovania pravidiel zberu a triedenia odpadu v uplynulých týždňoch odstrániť z mestskej časti Turá Lúka kontajner určený na zber použitého oleja. "Ten niekto poškodil a navyše bola táto nádoba permanentne zneužívaná na vyhadzovanie iných druhov komunálneho odpadu, použitých plienok, bioodpadu a takisto sa na tomto mieste objavovala nelegálna skládka," informoval hovorca mesta.

 

Ako Marek Hrin doplnil, ide o priestupok na úseku životného prostredia a porušenie platného všeobecne záväzného nariadenia. Za takéto konanie je možné uložiť pokutu až do výšky 1500 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies