Zuzana Čaputová poďakovala Francúzsku za darované vakcíny

NETKY.SK • 6 Marec 2021, 22:33 • 2 min
Zuzana Čaputová poďakovala Francúzsku za darované vakcíny

SLOVENSKO - Prezidentka poďakovala Francúzom sa ich dar. Zdôraznila, že vakcíny sú kľúčom ku skončeniu pandémie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prezidentka sa dnes poďakovala na sociálnej sieti Francúzom za dar v podobe 15 000 vakcín AstraZeneca.  Ďakoval aj Marek Krajčí.

 

 

 

img

 

 

Čaputová zdôraznila, že registrované vakcíny sú kľúčom ku skončeniu pandémie nového koronavírusu.

 

Súvisiaci článok: Francúzsko daruje Slovensku 15-tisíc vakcín AstraZeneca

 

"Poďakovala som sa Emmanuelovi Macronovi za podporu a solidaritu Francúzska so Slovenskom. Obaja sa zhodneme na spoločnom európskom prístupe, že bezpečné, registrované vakcíny sú kľúčom na to, aby sme sa dostali z pandémie," napísala na sociálnej sieti.

 

Marek Krajčí sa v piatok 5. 3. na Slovensku stretol s francúzskym veľvyslancom Christophom Léonzim. Témou diskusie bola aktuálna situácia aj v súvislosti s ochorením COVID-19.

 

"Darované očkovacie látky pomôžu v rýchlejšom tempe zaočkovania a prispejú k ochrane zdravia a životov ľudí v boji s ochorením COVID-19," napísal na sociálnej sieti rezort zdravotníctva.

 

img

 

 "Dar, ktorý pomôže zachrániť životy ľudí, vnímam ako najväčší prejav priateľstva medzi našimi krajinami," poznamenal Krajčí na sociálnej sieti.

 

Je rád, že práve v týchto ťažkých časoch sme svedkami vzájomnej spolupráce medzi európskymi krajinami v snahe čo najrýchlejšie spoločnými silami poraziť pandémiu a ochrániť ľudí.

 

img

 

"V mene nás všetkých ďakujem francúzskemu ľudu a francúzskej vláde za ich dar Slovensku," zakončil poďakovanie Krajčí.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona