Na MTV Europe Music Awards vystúpi aj Calvin Harris

NETKY.SK • 16 Október 2014, 17:55 • 2 min
Na MTV Europe Music Awards vystúpi aj Calvin Harris

BRATISLAVA - Na tohtoročnom odovzdávaní MTV Europe Music Awards, ktoré sa bude konať v nedeľu 9. novembra v Glasgowe, vystúpi aj škótsky dídžej a spevák Calvin Harris.

slovakia

left justify in out

Okrem 30-ročného rodáka z mesta Dumfries sa počas ceremoniálu predstavia kanadská speváčka Kiesza, anglická pesničkárka Charli XCX a britská formácia Royal Blood. Prostredníctvom oficiálnej webstránky o tom informovali organizátori galavečera. Štvorica interpretov sa pripojí k už potvrdeným hudobným hosťom, americkej speváčke a herečke Ariane Grande a britskému spevákovi Edovi Sheeranovi. Okrem toho sa medzi hudobných účinkujúcich zaradí aj americká rapperka Nicki Minaj, ktorá bude zároveň moderátorkou 20. ročníka odovzdávania hudobných cien. V rámci aktuálneho ročníka cien získala Minaj štyri nominácie, a to v kategóriách Najlepšia interpretka, Najlepší hiphopový interpret, Najaktívnejšia fanúšikovská základňa a Najlepší look.

 

Nomináciám na hudobné MTV Europe Music Awards však kraľuje americká speváčka Katy Perry, ktorá získala sedem nominácií. Jej spomínanú kolegyňu Arianu Grande nominovali šesťkrát, päť nominácií má americký spevák a producent Pharrell Williams. Calvin Harris sa bude o ocenenie uchádzať v kategórii Najlepší elektronický interpret. Speváčky Charli XCX a Kieszu zasa nominovali v kategóriách Najlepší nováčik a Najlepší interpret z relácie MTV Push. Kiesza taktiež získala nominácie ako najlepší kanadský interpret a v kategórii Najlepší videoklip za klip k piesni Hideaway. Okrem toho na cenu MTV EMA nominovali kanadského speváka Justina Biebera, britsko-írsku skupinu One Direction alebo americkú speváčku Beyoncé. O víťazoch jednotlivých kategórií rozhodnú ľudia prostredníctvom internetu, pričom hlasovanie zastavia 8. novembra. 

 

Calvin Harris, vlastným menom Adam Richard Wiles, vydal prvý album I Created Disco v roku 2007. Po ňom nasledovali nahrávky Ready For The Weekend (2009) a 18 Months (2012), ktoré dobyli UK Chart. Na konte má single ako I'm Not Alone, You Used To Hold Me, Bounce (feat. Kelis), Feel So Close, Let's Go (feat. Ne-Yo), We'll Be Coming Back (feat. Example), Sweet Nothing (feat. Florence Welch) či I Need Your Love (feat. Ellie Goulding). Harris zložil a produkoval piesne pre speváčky ako Kylie Minogue, Sophie Ellis-Bextor, Cheryl Cole či Rihanna. Magazín Forbes ho v rokoch 2013 a 2014 označil za najlepšie plateného dídžeja. 

 

Dvadsaťdvaročná Charli XCX, vlastným menom Charlotte Emma Aitchison začala písať skladby už ako 14-ročná. Prvý album 14, ktorý však slúžil len na propagáciu a nedostal sa do predaja, vydala v roku 2008. Vlani v apríli sa na trh dostala jej štúdiovka True Romance. S austrálskou rapperkou Iggy Azalea nahrala skladbu Fancy, ktorú americký magazín Billboard vyhlásil za najväčší hit leta. 

Dvadsaťpäťročná Kiesza na seba upozornila spomínanou skladbou Hideaway, ktorá sa bude nachádzať na očakávanom albume Sound of a Womam. Skupinu Royal Blood tvoria Mike Kerr a Ben Thatcher. Formácia debutovala skladbou Out of the Black v novembri 2013. Debutovú eponymnú štúdiovku vydali v auguste 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies