Na Ministerstve zahraničných vecí Nemecka označili Bosnu a Hercegovinu ako centrum nelegálnej migrácie do Európy

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 18:22 • 2 min
Na Ministerstve zahraničných vecí Nemecka označili Bosnu a Hercegovinu ako centrum nelegálnej migrácie do Európy

BERLÍN - Počet migrantov, ktorí nelegálne prichádzajú do Európskej únie cez Bosnu a Hercegovinu sa v porovnaní s rokom 2017 zvýšil až 12-krát, informujú noviny Zeit s odvolaním na Ministerstvo zahraničných vecí Nemecka.

slovakia

left justify in out

Úrad nazval Bosnu a Hercegovinu centrom nelegálnej migrácie do EÚ. "Každý deň od 100 do 150 migrantov nelegálne prichádza do Európskej únie cez Bosnu a Hercegovinu," píše sa v správe ministerstva. Toto číslo sa zvýšilo 12-krát v porovnaní s rokom 2017.
     

Podľa Agentúry Organizácie Spojených národov pre utečencov (UNHCR) od 1. januára do 20. mája 2018 bolo zaznamenaných 4 373 prípadov nelegálneho vstupu do EÚ. Zatiaľ čo počas celého roku 2017, ich počet dosiahol 755 prípadov.
   

Predtým, v apríli, parlamentný výbor Bosny a Hercegoviny v oblasti obrany a bezpečnosti oznámil, že očakáva prílev približne 50-tisíc migrantov, ktorí sa budú snažiť prejsť krajinou do štátov Európskej únie. 
   

Je potrebné poznamenať, že aj vrátane starých núdzových kasární, bosnianske úrady môžu ubytovať asi len 1,3-tisíc ľudí. Oficiálne, "západná balkánska cesta" migrantov bola uzavretá v roku 2016, ale namiesto cesty Grécko - Macedónsko - Srbsko - Chorvátsko, utečenci začali chodiť do Európskej únie cez Albánsko, Čiernu Horu a Bosnu a Hercegovinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies