Na mieste pádu ruského lietadla An-148 sa našla už aj druhá čierna skrinka

NETKY.SK • 12 Február 2018, 10:51 • 2 min
Na mieste pádu ruského lietadla An-148 sa našla už aj druhá čierna skrinka

MOSKVA - Ruskí vyšetrovatelia našli v pondelok v podmoskovskej oblasti aj druhú z tzv. čiernych skriniek havarovaného lietadla An-148, ktoré sa zrútilo v nedeľu krátko po štarte z moskovského letiska Domodedovo. Informovala o tom agentúra Interfax s tým, že jej technický stav je uspokojivý pre následnú analýzu dát.

slovakia

left justify in out

Ide o záznamník rozhovorov z pilotnej kabíny. Predtým sa na mieste nešťastia našiel zapisovač letových údajov. Záchranárska operácia na mieste nešťastia sa v noci na pondelok podľa Interfaxu skončila. Oblasť, kde sa lietadlo zrútilo, teraz monitoruje deväť dronov a ešte niekoľko dní tam budú pôsobiť vyšetrovatelia a experti na letecké katastrofy.

 

Námestník náčelníka krízového centra pri ministerstve pre mimoriadne situácie Igor Kutrovskij pre Interfax spresnil, že úlomky lietadla sú na ploche s rozlohou 30 hektárov.

 

Lietadlo spoločnosti Saratovské aerolínie so 65 pasažiermi a šiestimi členmi posádky havarovalo v nedeľu popoludní niekoľko minút po štarte z moskovského letiska Domodedovo, odkiaľ malo letieť do mesta Orsk v Orenburskej oblasti pri južnej hranici Ruska s Kazachstanom. Haváriu nikto neprežil.

 

Saratovské aerolínie pozastavili lety všetkých lietadiel typu Antonov An-148 po tragickej havárii jedného z nich. Oznámilo to dnes tlačové oddelenie tejto spoločnosti. "Manažment Saratovských aerolínií sa rozhodol pozastaviť všetky lety, ktoré mali zabezpečovať stroje An-148. Vopred sa ospravedlňujeme za zmeny v letovom poriadku," uvádza ruská spoločnosť, ktorú citovala agentúra TASS.

 

Tlačové oddelenie uviedlo, že Saratovské aerolínie disponujú šiestimi lietadlami typu An-148, nešpecifikovalo však, či je v tomto údaji zahrnutý aj havarovaný stroj. Príčina nešťastia ešte nie je známa a prebieha vyšetrovanie.

 

"Antonov An-148 s registračným číslom RA-61704 bol zakúpený vo februári 2017. Tohto roku v januári lietadlo prešlo kompletnou kontrolou. Všetky diely motora, kostra lietadla i krídla boli dôkladne obhliadnuté," uvádza sa vo vyhlásení tlačového oddelenia Saratovských aerolínií.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies