Na ME do 23 rokov v Bydgoszczi sa zúčastní rekordne početná výprava atlétov: Majú medailové ambície

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 09:11 • 2 min
Na ME do 23 rokov v Bydgoszczi sa zúčastní rekordne početná výprava atlétov: Majú medailové ambície

BYDGOSZCZ - Na júlových troch mládežníckych vrcholoch roka by mala slovenská atletika vyniknúť najmä na 11. majstrovstvách Európy vekovej kategórie do 23 rokov v poľskom meste Bydgoszcz.

slovakia

left justify in out

Na vysoké ambície ju od 13. do 16. júla oprávňuje historická početnosť výpravy s 15 členmi a aj štarty šprintéra Jána Volka a trojskokana Tomáša Veszelku.

 

Aj šéftréner Martin Pupiš verí, že rekordne najväčšia výprava sa na štadióne Zdzislawa Krzyszkowiaka najviac presadí a naplní značné očakávania. "Síce nám z pôvodnej sedemnástky so splnenými kritériami ubudlo, keď všestranná Katarína Kuštárová i Michaela Pešková v behu na 400 m prek. majú zdravotné problémy, no vysoké ambície zostávajú. Najväčší kandidát na dobrý výsledok bude Ján Volko, je to náš najhorúcejší favorit na medailu. Okrem neho sa spoliehame na Tomáša Veszelku, so skúsenosťami s týmto šampionátom i momentálnym postavením v Európe na úrovni siedmeho miesta. Nasleduje širšie spektrum atlétov, ktorí môžu skončiť medzi šiestym až ôsmym miestom, či už Stanislava Lajčáková, chodci, alebo ďalší."

 

Ján Volko, časom 10,16 momentálne tabuľkovo štvrtý najrýchlejší Európan do 23 rokov na 100 m, piaty na dvojstovke s 20,61, zvažuje svoje možnosti so všetkou úctou k súperom. "Ak by som bol vo finále na stovke i dvojstovke, tak by som splnil cieľ, ktorý sme si stanovili pred začiatkom sezóny. Ak by som dosiahol viac, spokojnosť sa znásobí. Zopakovať striebro na halových ME v Belehrade zo šesťdesiatky by už vyvolalo veľkú dávku eufórie. Rešpektujem však konkurenciu a s pokorou sa sústredím na každý jeden beh."

 

Pred dvoma rokmi na Kadriorg štadióne v estónskom Tallinne skončil trojskokan Tomáš Veszelka vo finále na 5. mieste so slovenským rekordom tejto vekovej kategórie 16,31 m. Veszelka bol aj najúspešnejším členom sedemčlenného tímu SR, okrem neho sa presadila v popredí už len 6. Lucia Mokrášová v sedemboji. V konečnej medailovej bilancii zvíťazilo Nemecko 7-4-5 pred Francúzskom 6-1-5, Ruskom 4-7-5, Poľskom 4-5-3, V. Britániou 3-3-3 a Tureckom 3-0-0.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies