R. Fico: Hamran sa dnes priznal, že po ministrovi Šimkovi sa chystá na šéfe SIS Aláča a generálneho prokurátora Žilinku

NETKY.SK • 15 August 2023, 08:21 • 2 min
R. Fico: Hamran sa dnes priznal, že po ministrovi Šimkovi sa chystá na šéfe SIS Aláča a generálneho prokurátora Žilinku

Včera sme na tlačovej konferencii avizovali, že NAKA a Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) majú záujem zasiahnuť proti generálnemu prokurátorovi (GP) Marošovi Žilinkovi, riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Michalovi Aláčovi a ďalším, ktorí bránia zneužívaniu trestného práva na likvidáciu opozície. Je to absolútna pravda a dnes sa k záujmu zlikvidovať Žilinku a Aláča Hamran otvorene priznal, keď médiám poskytol prepis nahrávky plný klebiet o GP a riaditeľovi SIS.

slovakia

left justify in out

Prezident PZ Štefan Hamran dnes bez akéhokoľvek zaváhania uviedol, že zákrok polície proti T. Gašparovi mal byť odôvodňovaný len tým, že Tibor Gašpar robil tlačové konferencie. My sme oprávnene čakali, že dnes polícia a NAKA vysvetlia nevysvetliteľný zákrok proti Tiborovi Gašparovi, kandidátovi najsilnejšej opozičnej strany, a to 6 týždňov pred voľbami. Namiesto toho predložil klebety medzi bývalým policajtom a najznámejším udavačom Petrom Petrovom, alias Tigrom. Aby boli zneužité politicky aj trestnoprávne proti GP a riaditeľovi SIS a proti opozícii.
 
Hamran odmietol uviesť, z akého obdobia nahrávka pochádza. My vieme prečo. Lebo nahrávka je stará rok a pol, z 10. februára 2022. V kauze Súmrak som bol spolu s ďalšími obvinený v apríli 2022, preto je namieste otázka, prečo súčasťou môjho obvinenia neboli aj klebety policajta a udavača z februára 2022? No lebo sú to blbosti, ktoré proti GP, riaditeľovi SIS a mne nedokázali zneužiť ani Čurillovci s Lipšicom. A preto ich 6 týždňov pred voľbami vyťahuje prezident PZ na politické účely. Hoci obsah nahrávky nemá žiadnu výpovednú hodnotu, Hamranovi postačuje na politické zneužitie a čo je osobitne nebezpečné, aj na útok prostriedkami trestného práva na GP a riaditeľa SIS. Tak ako spolu s Čaputovou a Ódorom zlikvidoval Hamran I. Šimka, môžeme očakávať, že tieto klebety budú postačovať Čaputovej a Ódorovi na odvolanie riaditeľa SIS Aláča a na kriminalizáciu GP Žilinku. Toto všetko sa deje 6 týždňov pred voľbami. To je ale náhodička, pán Hamran! Každý normálny premiér by vás z úradu vykopal za minútu, po tom, čo ste predviedli s Ivanom Šimkom. A po tom, čo ste dorobili s Tiborom Gašparom a na dnešnej čisto politickej tlačovke, by to malo trvať tak asi sekundu.
 
Pokiaľ ide o informáciu, že sa mal niekto finančne skladať, aby vplýval na udavačov, tak táto klebeta má takú istú hodnotu ako tvrdenie Matoviča, že mám na Belize účet so 750 miliónmi dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies