Na matrike vlani zapísali aj mená Emir a Feriha

NETKY.SK • 11 Január 2015, 12:05 • 2 min
Na matrike vlani zapísali aj mená Emir a Feriha

PREŠOV/HUMENNÉ - V Humennom sa vlani narodilo 606 detí, z toho 285 s trvalým pobytom na území mesta. Pri výbere mien sa rodičia inšpirovali nielen kalendárom, ale aj telenovelami.

slovakia

left justify in out

V kočíkoch sa teraz po meste vozia aj bábätká s menom Emir a Feriha. Najviac rodičov sa však rozhodlo pre mená Adam a Nina. Informovala o tom hovorkyňa mesta Michaela Slivková Kirňaková.

 

Na humenskej matrike vlani zapísali do zoznamu novorodencov aj štyrikrát dvojičky. Z 285 detí bolo 149 chlapcov a 136 dievčat. U dievčat dominovali mená Nina, Natália a s rovnakým počtom sa o ďalšie miesto delia Timea a Kristína. U chlapcov zvíťazil jednoznačne Adam, potom s rovnakým počtom nasledujú mená Alex, Michal, Tomáš a Sebastián. 

 

V Matričnom obvode Humenné boli zapísané na žiadosť rodičov aj cudzojazyčné mená ako Charlotte, Kira, Feysal, Ashley, Aisha, Kevin, Ayub, Lara, Zara, Elin a nechýbali ani seriálové mená - Emir a Feriha. 

Svoj partnerský zväzok sa vlani rozhodlo spečatiť 204 dvojíc, z toho v kostole malo sobáš 142 párov, pre civilný obrad sa rozhodlo 62 snúbeneckých párov. V 13 prípadoch išlo o sobáš s cudzincom. 


Slivková Kirňáková doplnila, že k poslednému dňu roka malo Humenné 33 629 obyvateľov. Vlani sa 678 ľudí odhlásilo z trvalého pobytu v Humennom, naopak, prihlásilo sa tu 336 nových obyvateľov a 408 občanov si vybavilo Humenné za svoj prechodný pobyt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies