Na M-SR v boxe si 3 tituly vyboxovali ŠKP Bratislava a KO BC Galanta

NETKY.SK • 5 December 2016, 18:53 • 2 min
Na M-SR v boxe si 3 tituly vyboxovali ŠKP Bratislava a KO BC Galanta

NITRA - Na majstrovstvách Slovenska v boxe (2. - 4. 12.) v Športovej hale Olympia v Nitre sa v deviatich hodnotených kategóriách mužov tešili z titulu pästiari z piatich oddielov.

slovakia

left justify in out

Najúspešnejší boli s tromi prvenstvami "domáci" členovia ŠKP Bratislava, ktorých tréningové centrum je práve v Nitre (národnými šampiónmi sa stali Peter Kontár v kategórii do 52 kg, Michal Zátorský do 64 kg a Mário Mackanič nad 91 kg) ako aj borci KO Box Club Galanta, za ktorých vystúpili na najvyšší stupienok Filip Meszároš do 56 kg, Viliam Tankó do 60 kg a Andrej Csemez do 75 kg. Celkový primát v kategórii do 69 kg si vybojoval Mário Zábojník z BC Ružinov, do 81 kg zvíťazil Ján Džanaj z BC Dubnica a do 91 kg dominoval Erik Tlkanec (Bratislavská boxerňa), ktorý vyhral finále bez boja - súper Michal Plesník nenastúpil. Nesúťažilo sa len v najľahšej kategórii do 49 kg. Prvenstvá z M-SR 2015 v Galante obhájili v nedeľu v Nitre Tankó (ten však vyhral vlani do 52 kg, teraz triumfoval v "šesťdesiatke"), Zátorský a Zábojník.


Medzi ženami z celkovo štyroch prezentovaných kategórií majstrovský titul získali Mária Balážová z BCS Nitra (do 52 kg), Patrícia Anošiová z BC Ružinov (do 56 kg), Michaela Kavečanská z BC Košice (do 69 kg) a Tímea Kukyová z KO Box Club Galanta (do 81 kg). Na M-SR sa zúčastnilo 41 mužov a 8 žien, národný šampionát z poverenia Slovenskej boxerskej federácie (SBF) usporiadal klub BC Stavbár Nitra.


"Cenu pre najtechnickejšieho boxera získal Andrej Csemez, najbojovnejším pästiarom bol Mário Mackanič," informoval agentúru SITA kormidelník slovenskej mužskej reprezentácie Pavol Hlavačka a doplnil: "Som veľmi rád, že box opäť zaplnil do posledného miesta ŠH Olympia v Nitre. Diváci videli kvalitné súboje počas všetkých troch dní, nedeľňajšie finále bolo tým pravým vyvrcholením. Ako kouč ŠKP Bratislava som veľmi spokojný, nakoľko sme pre zranenie viacerých boxerov obsadili iba tri hmotnostné kategórie mužov a vo všetkých sme získali zlato. Z pozície reprezentačného trénera môžem povedať, že k veľkým prekvapeniam nedošlo. Teší ma, že v dobrom svetle sa ukázali reprezentanti, ktorí končia účinkovanie v juniorke a prechádzajú k mužom."


Na tohtoročnom slovenskom šampionáte v ŠH Olympia neboli v akcii štyria držitelia titulu z roku 2015. "Pre zranenie chýbali dvaja reprezentanti Michal Takács (vlani triumfoval do 56 kg) a Matúš Strnisko (prvenstvo do 81 kg). Primát neobhajovali ani ďalší pästiari ŠKP Bratislava Zsolt Osaďan (do 60 kg), ktorý plánuje prechod do profesionálneho ringu, ako aj Andrej Pravda (do 75 kg) - ten po skončení vysokej školy pre pracovné povinnosti ukončil aktívnu kariéru," dodal pre SITA Pavol Hlavačka.

Majstrovstvá Slovenska v boxe v ŠH Olympia v Nitre (2. - 4. decembra) - výsledky:

MUŽI - nedeľňajšie finálové výsledky:
kategória do 52 kg: Peter Kontár (ŠKP Bratislava) - Roman Lietavec (BLB Topoľčany) - Kontár vyhral TKO (technický knokaut) v 2. kole
do 56 kg: Filip Meszároš (KO Box Club Galanta) - Juraj Didi (BC Dubnica) 3:0 na body
do 60 kg: Viliam Tankó (KO Box Club Galanta) - Filip Barák (BC Ružinov) 2:1 na body
do 64 kg: Michal Zátorský (ŠKP Bratislava) - Kristián Nguyen (Bratislavská boxerňa) 3:0 na body
do 69 kg: Mário Zábojník (BC Ružinov) - Miloš Pusztay (KO Box Club Galanta) 3:0 na body
do 75 kg: Andrej Csemez (KO Box Club Galanta) - Dominik Dolinaj (BC Ružinov) 3:0 na body
do 81 kg: Ján Džanaj (BC Dubnica) - Michal Šurin (BC Žilina) 3:0 na body
do 91 kg: Erik Tlkanec (Bratislavská boxerňa) - Michal Plesník (KO Box Club Galanta) - Tlkanec vyhral WO (bez boja)
nad 91 kg: Mário Mackanič (ŠKP Bratislava) - Dávid Michálek (ABC Malacky) - Mackanič vyhral KO v 1. kole


ŽENY - prehľad víťaziek a majsteriek SR:
do 52 kg: Mária Balážová (BCS Nitra)
do 60 kg: Patrícia Anošiová (BC Ružinov)
do 69 kg: Michaela Kavečanská (BC Košice)
do 81 kg: Tímea Kukyová (KO Box Club Galanta)



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies