Na Lomonosovovej univerzite v Moskve otvoria novú fakultu - vesmírneho výskumu

NETKY.SK • 16 Január 2017, 15:22 • 2 min
Na Lomonosovovej univerzite v Moskve otvoria novú fakultu - vesmírneho výskumu

MOSKVA - Moskovská štátna Lomonosovova univerzita (MGU) otvorí v tomto roku novú, 43. fakultu – Fakultu vesmírneho výskumu. Povedal to rektor MGU Viktor Sadovničij počas Dňa otvorených dverí MGU, informovali dnes viaceré ruské médiá.

slovakia

left justify in out

Moskovská štátna univerzita začne s prípravou vysokokvalifikovaných odborníkov najmä pre prácu na kozmodróme Vostočnyj už v tomto roku. MGU bude klásť dôraz na fundamentálnu vedu.

 

Prvých študentov podľa webu televíznej stanice 1tv.ru príjmu čoskoro, v septembri tohto roku sa začne vyučovanie, uviedol rektor MGU Sadovničij. Prioritnými predmetmi na novej fakulte budú matematika, biológia, astronómia a chémia, stranou neostane ani informatika.

 

Na fakulte sa študenti budú venovať všetkému, čo súvisí s vesmírom: od čiernych dier až po správanie sa človeka v stave beztiaže. Prijatí uchádzači na fakultu dostanú na výber z okolo 600 rôznych špecializovaných programov.

 

Uchádzači o štúdium budú musieť zložiť doplnkovú písomnú skúšku, ktorú budú hodnotiť podľa 100-bodového systému. Podľa rektora to umožní presne zistiť talentovaných a schopných budúcich študentov.

 

Ako povedal Sadovničij, na MGU v súčasnosti študuje okolo 60.000 poslucháčov, vyučuje a vedeckú činnosť vykonáva 10.000 kandidátov a doktorov vied.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies