Na L'Wren Scott nikdy nezabudnem, napísal Mick Jagger

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 09:56 • 2 min
Na L'Wren Scott nikdy nezabudnem, napísal Mick Jagger

LONDÝN - Britský spevák Mick Jagger sa vyjadril k pondelňajšiemu úmrtiu priateľky, módnej návrhárky L'Wren Scott. Sedemdesiatročný líder kapely The Rolling Stones prostredníctvom sociálnej siete Facebook napísal, že spolu prežili krásne chvíle.

slovakia

left justify in out

"Stále sa snažím prísť na to, ako mohla moja milá a zároveň najlepšia priateľka ukončiť život takýmto tragickým spôsobom. Strávili sme spolu veľa úžasných rokov a spríjemňovali sme si navzájom životy. Bola naozaj veľkou osobnosťou a jej talent ľudia veľmi obdivovali, takisto ako aj ja. Som vďačný, že jej vzdávajú česť a tiež aj za správy podpory, ktoré dostávam. Nikdy na ňu nezabudnem," uviedol Jagger, ktorý so zosnulou návrhárkou randil od roku 2001.

 

L'Wren Scott našla v jej byte na Manhattane so šatkou okolo krku pripevnenou o kľučku dverí jej asistentka, ktorú 49-ročná Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Následne sa objavili špekulácie o jej rozchode s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Medzi klientky známej návrhárky patrili napríklad Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman či Penélope Cruz. 

 

Úmrtie poznamenalo aj plánované turné The Rolling Stones. Formácia zrušila šesť vystúpení v Austrálii a jedno na Novom Zélande. Na webovej stránke www.rollingstones.com však uviedli, že pre koncerty sa budú snažiť nájsť nové termíny. "The Rolling Stones veľmi mrzí, že musia preložiť koncerty v Austrálii a na Novom Zélande v rámci turné 14 On Fire, a to pre úmrtie L'Wren Scott. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood ďakujú všetkým fanúšikom za podporu v týchto ťažkých chvíľach a dúfajú, že pochopia dôvod tohto oznamu," napísali na spomínanej webstránke. Kapela by v júni mala vystúpiť v Európe, a to v Holandsku, Taliansku, Belgicku a tiež dva razy v Nemecku. Skupina nedávno vyhlásila, že má v pláne aj ďalšie európske koncerty. 

 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies