Na Kryme chceli nezákonne odkryť masový hrob s obeťami nacistov

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 08:38 • 2 min
Na Kryme chceli nezákonne odkryť masový hrob s obeťami nacistov

SIMFEROPOL - Polícia na Krymskom polostrove začala trestné stíhanie za nezákonné odkrývanie masového hrobu pri Simferopole, kde boli počas nacistickej okupácie povraždené stovky Židov, Krymčakov a Rómov.

slovakia

left justify in out

"Skutočnosť, že došlo k výkopom na mieste masového hrobu, bola zdokumentovaná našimi príslušníkmi," uviedla v utorok pre agentúru TASS hovorkyňa krymskej polície Olga Kondrašovová.

 

Ako uviedol líder krymskej židovskej komunity Anatolij Gendin, na nezákonné odkrývanie hrobu upozornili 18. júna miestni obyvatelia.

"Miestna žena tam videla čudných ľudí, ako kopú, a okamžite nás informovala. Keď sme prišli na miesto, uvideli sme desiatky dier, niektoré z nich boli skutočne hlboké. Potom sme o tom informovali políciu," povedal Gendin s tým, že vandali s najväčšou pravdepodobnosťou hľadali zlato a iné cennosti, ktoré by obete mohli mať na sebe.

 

Krymská židovská komunita a úrady sa rozhodli zakryť hrob betónovým sarkofágom a v okolí nainštalovať kamery, aby sa zabránilo podobným incidentom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies