Na Hviezdoslavovom námestí od štvrtka štartuje letné kino

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 15:23 • 2 min
Na Hviezdoslavovom námestí od štvrtka štartuje letné kino

BRATISLAVA - Bratislavské Hviezdoslavovo námestie sa počas leta premení na veľké kino. Prázdninové štvrtkové večery totiž budú patriť projektu Viva Musica Cinema!, ktorý v centra Bratislavy štartuje už 10. júla o 19:00 snímkou od Walta Disneyho Fantasia.

slovakia

left justify in out

Vstup na premietanie je voľný. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Starého Mesta Alexandra Obuchová.

Myšlienkou projektu Viva Musica Cinema! je priniesť divákom filmy, kde hudba nie je len kulisou, ale hrá hlavnú úlohu a je neoddeliteľnou súčasťou snímky, priblížila Obuchová. V júli si budú môcť milovníci filmu na Hviezdoslavovom námestí pozrieť napríklad film Vertigo od Alfreda Hitchcocka (17.7.), snímku Wiliama Wylera Ben Hur (24.7.) či preslávený príbeh West Side Story (31.7). Druhý prázdninový mesiac sa začne premietaním slovenskej klasiky, filmu Martina Ťapáka Pacho, hybský zbojník (7.8.). V auguste si budú môcť diváci na Hviezdoslavovom námestí pozrieť aj taliansky film režiséra Federica Felliniho Skúška orchestra (14.8.) či americkú snímku Koyaanisqatsi od Godfreyho Reggia (21.8). Premietania letného kina v centre mesta zakončí austrálsky film Žiara režiséra Scotta Hicksa (28.8.). 

 

Staré Mesto chce počas tohtoročného leta priniesť do centra mesta okrem obvyklých koncertov aj niečo nové, aby sa námestie stalo pre ľudí miestom, kde sa zastavia medzi prácou a večerom stráveným v obývačke. "Obývačka bude aj na námestí. Ležadlá, pohovky, obývačkový nábytok, miesto, kde sa deti môžu hrať a dospelí sa dívať na svoje deti, na iných ľudí, sledovať skvelé filmy. Pozývame vás každý štvrtok o 19:00 na výber filmov s nezabudnuteľnou hudobnou zložkou,“ pozýva na letné premietania starostka Starého Mesta Tatiana Rosová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies