Na hoteli na Poľane nainštalovali členovia novej horskej služby defibrilátor

NETKY.SK • 18 November 2022, 09:00 • 2 min
Na hoteli na Poľane nainštalovali členovia novej horskej služby defibrilátor

HRIŇOVÁ - Turistom v ohrození života bude na Poľane pomáhať automatický defibrilátor. Na tamojší horský hotel ho v týchto dňoch nainštalovali členovia novovzniknutej Horskej služby Poľana. Informuje o tom primátor Hriňovej Stanislav Horník na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Automatický defibrilátor s jednoduchým ovládaním je neoceniteľným pomocníkom, ktorý poskytuje obrazové a hlasové pokyny a pomôcky počas fázy kardiopulmonálnej resuscitácie," uvádza Horník. Horská služba Poľana ako samostatná oblasť horskej služby vznikla 29. októbra 2022 počas Celoslovenského snemu horskej služby. Na Poľane pôsobila kedysi horská služba ako okrsok Nízkych Tatier-juh od roku 1963. "Je pre nás česť, že sme získali toľko dôvery a možnosť rozvíjať sa ako samostatná oblasť," informuje na sociálnej sieti Horská služba Poľana s tým, že prípade potreby poskytnú pomoc každému, kto ju potrebuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies