REPORTÁŽ: Premiér SR odmietol vyjadrenia opozície, že vláda nekoná

NETKY.SK • 26 August 2019, 16:14 • 2 min
REPORTÁŽ: Premiér SR odmietol vyjadrenia opozície, že vláda nekoná

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) trvá na tom, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej (Smer-SD), bude rázne konať. Nechce vynášať súdy na základe novinových článkov ani zasahovať do vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

"Chcem veriť, že aj pani štátna tajomníčka ako dospelá žena musí vnímať, že v tejto stupňujúcej sa hre je predmetom politického zápasu," povedal ma margo Jankovskej.

 

img

 

Pellegrini ďalej uviedol, že jediné informácie, ktoré má, sú, že "NAKA minulý týždeň viaceré osoby požiadala o poskytnutie mobilných telefónov". Polícia okrem toho vo štvrtok uviedla, že mobilné telefóny zhabala v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa.

 

"Justícia musí vedieť odolávať akémukoľvek ovplyvňovaniu a musí rozhodovať nestranne a v duchu spravodlivosti," uviedol predseda vlády SR a dodal, že aby ju tak vnímali aj občania Slovenska, musia v štáte vynášať rozsudky súdy a nie novinové články alebo statusy na sociálnych sieťach. V súvislosti so zverejňovaním údajnej komunikácie medzi Marianom K. a Alenou Zs. sa rozbehla organizovaná hra, ktorá podľa neho nemôže vyšetreniu vraždy pomôcť.

 

img

 

Polícia vykonala vo štvrtok (22. 8.) zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Národná kriminálna agentúra zasahovala v súvislosti so zaistenými správami, ktoré nešpecifikovala. Jankovská polícii odovzdala mobilný telefón, zaisťovacie úkony sa mali týkať aj sudcov okresných a krajských súdov. Sama Jankovská komunikáciu s Marianom K. odmietla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies