Na horúčavy reaguje internými opatreniami aj Dopravný podnik Bratislava

NETKY.SK • 10 August 2015, 11:46 • 2 min
Na horúčavy reaguje internými opatreniami aj Dopravný podnik Bratislava

BRATISLAVA - Na rozdiel od minulosti dostávajú vodiči bratislavskej MHD nie jeden, ale dva gastrolístky na pitný režim. Dopravný podnik Bratislava (DPB) prijal toto opatrenie ako reakciu na extrémne horúčavy, ktoré panujú od začiatku tohtoročného leta.

slovakia

left justify in out

 "Náš dispečing takisto nonstop monitoruje situáciu a centrálnou výzvou automaticky upozorňuje vodičov na dodržiavanie pitného režimu," uviedla hovorkyňa DPB Adriana Volfová. Pre administratívnych pracovníkov DPB, ktorí pracujú v kanceláriách bez klimatizácie, platí zasa nariadenie týkajúce sa zmeny pracovného času. "Začiatok pracovnej doby je upravený tak, aby sa začínal už o 06.00 h," ozrejmila Volfová.

 

V Bratislave, podobne ako na celom juhozápadnom Slovensku platí od nedele (9.8.) výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) najvyššieho 3. stupňa. Meteorológovia predpovedajú, že v popoludňajších hodinách môžu teploty dosiahnuť až 38 stupňov. Mimoriadne teplé počasie má vydržať minimálne do piatka 14. augusta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies