Na Horehroní epidemiológovia evidujú šesť nových prípadov žltačky

NETKY.SK • 4 November 2016, 18:17 • 2 min
Na Horehroní epidemiológovia evidujú šesť nových prípadov žltačky

BREZNO – V horehronskom meste Brezno a jeho okolí pribudlo šesť nových prípadov žltačky typu A.

slovakia

left justify in out

Od začiatku výskytu epidemiológovia tak celkovo v okrese do dnešného dňa evidujú 29 prípadov ochorení, z toho 19 v meste Brezno, päť v obci Šumiac, dva prípady hlásia z Polomky a ďalšie ochorenia sa vyskytli v Červenej Skale i Banskej Bystrici. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová.

 

"Tri nové prípady sa vyskytli v samotnom Brezne, ide o dve deti školského veku a dospelú osobu. Dva prípady evidujeme v obci Šumiac a jedno dieťa v Polomke, kde v danej škole ide o prvý prípad," dodala hovorkyňa.

 

Všetky prípady boli sérologicky potvrdené aj laboratórnym dôkazom protilátok proti vírusu žltačky typu A. Ľudí, ktorí sa s chorými kontaktovali, jednak zaočkovali a poučili o pravidlách sprísnených preventívnych opatrení, medzi ktoré patrí najmä osobná hygiena – umývanie rúk. Priestory vydezinfikovali. V epidemiologickom šetrení odborníci naďalej pokračujú.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies