Na Floride pokračujú záchranné práce po viac ako stovke nezvestných osôb, ktoré skončili v sutinách zrútenej budovy

NETKY.SK • 6 Júl 2021, 06:55 • 2 min
Na Floride pokračujú záchranné práce po viac ako stovke nezvestných osôb, ktoré skončili v sutinách zrútenej budovy

SURFSIDE - Záchranári pokračujú v pátraní po obetiach kolapsu obytnej budovy vo floridskom Surfside.

slovakia

left justify in out

Prechádzajú pritom cez nové trosky, ktoré zanechala nedeľňajšia demolácia zvyšku budovy a ktorá pre nich sprístupnila dosiaľ nedosiahnuteľné oblasti

 

Námestník náčelníka hasičov v okrese Miami-Dade Raide Jadallah informoval, že našli ďalších troch mŕtvych, čím sa počet obetí zvýšil na 27. Viac ako 115 ľudí je stále nezvestných.

Hlavná predstaviteľka okresu Miami-Dade Daniella Levine Cava uviedla, že hoci sa robotníci dostali k novým oblastiam v troskách, šance na nájdenie preživších sú mizivé.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Budovu na Floride zrovnali zo zemou. Pátracia akcia po nezvestných bude pokračovať

 

„Chápeme, že rodiny si uvedomujú skutočnosť, že čas uplynul, uvedomujú si, že nádeje slabnú. Sme s nimi, vedia, čo sme robili na každom kroku,“ povedala Levine Cava pre reláciu Today televízie NBC.

Časť bytového domu Champlain Towers South, ktorá po zrútení z 24. júna ešte stála, zdemolovali v nedeľu večer. Úrady k rozhodnutiu pristúpili pre rastúce obavy z kolapsu poškodenej stavby, ohrozenia záchranných tímov a komplikácií pre pátraciu operáciu.

 

img

 

Potrebu zvaliť aj zvyšok domu tiež posilnila prichádzajúca tropická búrka Elsa, ktorá by podľa predpovedí mohla priviesť silný vietor.

Robotníci začali odpratávať niektoré trosky hneď po demolácii, aby sa záchranári mohli dostať do častí podzemnej garáže, o ktorú sa mimoriadne zaujímajú.

 

Pátranie podľa miestnych predstaviteľov začalo krátko pred polnocou. Záchranári dúfajú, že získajú jasnejší obraz o prázdnych priestoroch, ktoré sa môžu nachádzať v troskách.

 

V pondelok bolo podľa agentúry AP na mieste vidno tímy, ako lezú na hromadu sutín, zatiaľ čo ťažká technika zbierala kusy trosiek.
 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Na Floride sa zrútila 12-poschodová budova, zomrel minimálne jeden človek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies