Budovu na Floride zrovnali zo zemou. Pátracia akcia po nezvestných bude pokračovať

NETKY.SK • 5 Júl 2021, 11:13 • 2 min
Budovu na Floride zrovnali zo zemou. Pátracia akcia po nezvestných bude pokračovať

FLORIDA – Demoličná čata pomocou výbušnín zbúrala 12-poschodovú budovu.

slovakia

left justify in out

Úrady sa poškodený komplex Champlain Towers South rozhodli zbúrať aj pre obavy z blížiacej sa tropickej búrky Elsa. Záchranná akcia po viac ako stovke nezvestných by mala pokračovať ihneď ako sa podarí z miesta odniesť najväčšie kusy sutín.  

 

Demolácia prebehla v nedeľu neskoro večer. Miestne úrady zároveň obyvateľov vyzvali, aby sa počas odpálenia budovy zdržovali doma a pozatvárali si všetky okná.

 

 

Pátracia akcia bola prerušená v sobotu, keď záchranári avizovali rozširovanie prasklín na budove, ktorá by mohla ohroziť ich životy.  

 

Súvisiaci článok: Budovu, ktorá sa na Floride nečakane zrútila, zdemolujú. Záchranári naďalej pátrajú po nezvestných

 

Na Floridu sa tiež valí tropická búrka Elsa, ktorá už stihla napáchať značné škody v karibských štátoch. Tá by mala pobrežie Spojených štátov zasiahnuť v stredu v noci. Americké Národné hurikánové centrum avizovalo, že živel by sa mohol vyhnúť okoliu Miami.

 

 

V spoločnosti stále panuje nádej, že pod sutinou sa stále môžu nachádzať preživší. Od začiatku pátracej akcie však záchranári nachádzajú iba mŕtve telá. Aktuálne je na zozname obetí už 24 ľudí, ďalších 121 osôb sa zatiaľ nepodarilo nájsť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies