Na doneckom letisku údajne našli telá v uniformách NATO a americké zbrane

NETKY.SK • 23 Január 2015, 06:31 • 2 min
Na doneckom letisku údajne našli telá v uniformách NATO a americké zbrane

DONECK - V troskách doneckého letiska sa našli telá v uniformách NATO a veľké množstvo zbraní americkej výroby, informoval vo štvrtok hovorca ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Pri prehľadávaní budovy doneckého letiska sme našli veľké množstvo amerických strelných zbraní - útočné pušky, granátomety, výzbroj a komunikačné zariadenia," uviedol Basurin.
      

"Našli sme aj publikácie v európskych jazykoch, obsahovali aj náboženskú tematiku... V troskách nového terminálu sme našli mŕtve telá v uniformách NATO. Osobné veci naznačujú, že títo ľudia boli cudzinci pracujúci pre súkromné vojenské spoločnosti," citovala Basurina agentúra TASS.
      

Taktiež bilancoval, že celkovo ukrajinská armáda v oblasti doneckého letiska prišla o 597 vojakov. Ozbrojené sily DĽR podľa neho zničili 49 tankov a 47 bojových vozidiel pechoty a obrnených transportérov. Celkový počet zranených ukrajinských vojakov presiahol 1500, dodal Basurin.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies